Disney potvrzuje, že je Deník princezny 3 ve vývoji. Anne Hathaway by se své role ráda ujala, obsazení však zatím není určeno

 Seriály & Filmy 
19. listopadu 2022 17:39 / Pavla Krejčí
  0
📷
1 fotografie v galerii
Film Deník princezny 3 je ve vývoji Wikimedia Commons / Mireille Ampilhac
Fanoušci Deníku princezny mohou jásat, přípravy třetího dílu jsou potvrzeny. Ačkoliv se pracuje na scénáři, herecké obsazení zatím jisté není. Samozřejmě se očekává účast Anne Hathaway, ta by navíc roli brala všemi deseti, záleží však na tvůrcích, co si v pokračování připraví.

Adaptace románové série Meg Cabotové z let 2001 a 2004 s Anne Hathawayovou a Julií Andrewsovou v hlavních rolích dosáhly před lety statusu ikony. Dodnes patří mezi nejoblíbenější filmy, na které každý mileniál rád vzpomíná. A i když se léta mluvilo o pokračování, nikdy k jeho realizaci nedošlo. Zdá se však, že čekání je konečně u konce. Disney totiž oznámilo, že třetí film je v rané fázi vývoje. Zprávu ihned potvrdily deníky The Hollywood Reporter a The Wrap.

Hathaway poprvé hrála Miu Thermopolisovou, americkou středoškolskou studentku, která zjistila, že je princeznou z Genovie v roce 2001. Její postava se těžce srovnává s novou rolí a absolvuje královský výcvik od své babičky královny Clarisse Renaldiové, kterou si zahrála nezapomenutelná Julie Andrewsová.

Zatím není jisté, kdo se ujme režie. Garry Marshall, který je s filmy spjat, v roce 2016 zemřel, a režisérské křeslo je tak volné. Podle The Hollywood Reporter píše scénář Aadrita Mukerji, mezi jejíž zásluhy patří Supergirl a Quantum Leap. Deník rovněž dodává, že Debra Martin Chase, která byla producentkou posledních dvou dílů, se má také vrátit.

Vzhledem k tomu, že je film stále v raných fázích vývoje, bohužel ještě nebylo oznámeno obsazení. Každopádně je jisté, že se do své role nevrátí Julie Andrews, která potvrdila, že svou roli královny Clarisse Renaldiové nezopakuje.

V rozhovoru pro The Hollywood Reporter řekla: „Myslím, že by bylo příliš pozdě. Zvláště teď, ta role je dávno za mnou. Je to krásná myšlenka, ale nemyslím si, že by byl můj návrat možný.“

Anne Hathway však v minulosti několikrát řekla, že se chce k pokračování vrátit. V pořadu Watch What Happens Live v roce 2019 přiznala, že dokonce existuje scénář pro třetí film. Nedávno Entertainment Tonight sdělila, že je rozhodně pro. Je si rovněž jistá, že by existovala možnost, jak Adrewsovou přemluvit k návratu. „Pokud existuje nějaký způsob, jak zapojit Julie Andrewsovou, myslím, že bychom to zvládli,“ dodala. 

Mezi další nadšené adeptky patří i Mandy Moore, která si zahrála Lanu Thomasovou v prvním díle. Přiznala v The Drew Barrymore Show, že by to pro ni byla příjemná příležitost.

Autorský článek, další zdroje: The Hollywood Reporter, Entertainment Tonight, The Drew Barrymore Show

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008