Brad Pitt vyrábí luxusní šampaňské. Plány mu může překazit jedině Angelina Jolie

 Celebrity 
19. října 2021 09:58 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Brad Pitt má vlastní šampaňské. Pochutnat si na něm můžete za 400 dolarů. Shutterstock
Brad Pitt představil svoje druhé šampaňské. Fleur de Miraval je růžové šampaňské, které slavný herec poprvé stáčel teprve loni. Ale jde vůbec o první víno, které představil od chvíle, co jeho ex Angelina Jolie prodala svůj podíl ve vinařské firmě za neskutečných 164 milionů dolarů.

Fleur de Miraval, odhalený v roce 2020, je růžové šampaňské vyrobené ve francouzské severovýchodní oblasti Champagne. Nové plnění do láhví s názvem ER2 je trochu vylepšeno a bude tedy trochu jiné, než to první loňské. Pitt svá vína vyrábí z vinic u zámku Chateau Miraval.

Luxusní šampaňské hollywoodského šviháka

Fleur de Miraval není jen kdejaké růžové šampaňské. Má specifický měděný odstín vytvořený infuzní metodou výroby. Šampaňské bylo uloženo ve sklepích tři roky a nyní bude k mání 22 000 láhví  a jedna vyjde na 400 dolarů. 

Partnerství mezi Pittem a jeho vinařskými společníky se chystalo v utajení pět let. A  Fleur de Miraval je jediný šampaňský dům, který se věnuje výhradně výrobě růžového šampaňského. "S ER2 jsme posunuli limity ještě dál,“ popisuje Pitt. "Posunuli jsme hranice kvality. Každé vydání Fleur de Miraval je neustálým hledáním krásy, touhou vytvořit prostor pro všechny možnosti,“ dodává Pitt.

Fleur je směsí 75 % hroznů chardonnay (různého věku včetně ročníku 2012) a 25 % mladých Pinot Noir z vinic v sousední vesnici Vertus. Výsledkem je delikátní víno se smetanovou strukturou a podstatně větší přilnavostí. Má obrovskou hloubku, smysl pro bílé letní květiny a výrazný nádech růžového ovoce v ústech. ER2 se vyrábí metodou Saignée, která vytváří odvážnější víno "odkrvením“ části lisované hroznové šťávy z rmutu. Čím déle lisované hrozny zůstávají v kontaktu se semeny a slupkami, tím tmavší je jejich šťáva.

Zdá se tedy, že Pittovy vinařské aktivity alespoň prozatím nejsou dotčeny faktem, že Angelina Jolie před třemi týdny prodala svůj podíl za opravdu velikou sumu. Prozatím existují tři budoucí verze Pittova šampaňského a rovněž i plány na rozšíření výroby v roce 2022. Jak to ale bude, to se ještě uvidí. Jolie totiž svůj poloviční podíl prodala firmě Stoli Group, která je mimo jiné výrobcem vodky Stolichnaya a různých rumů a tequil. Pitt od ní chtěl podíl odkoupit, což se nepodařilo zejména kvůli tomu, že oba herci po rozvodu ještě stále nemají vyřešené majetkové vyrovnání. Pitt už svoji ex kvůli této transakci zažaloval. Dále čtěte: Paris Hilton se bude za pár dní vdávat. Svatební hostina bude na dědečkově panství.

Zdroj: People.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum