Csáková bojující proti očkování: Lidé jí tleskají, ale i nadávají. Tohle už je hloupost hraničící s fanatismem, říkají

 Celebrity 
22. února 2021 12:01 / René Černý
  0
📷
3 fotografie v galerii
Ilona Csáková bojuje proti rouškám, očkování i testování dětí Archiv I. Csákové
Hezky zpívá a měla by u toho taky zůstat, říkají mnozí, kteří v posledních týdnech sledují vyjádření Ilony Csákové. Její posty na sociálních sítích jsou radikální a bojovné. Ti, kteří její názory sledují, jí neodpírají svobodný názor, ale zazlívají, že šíří bludy a fámy ohledně koronavirové pandemie.

Csáková bojující proti očkování, proti rouškám a respirátorům, ale teď i proti testování. Vyrazila dokonce do takového boje, že nabádá rodiče dětí, aby trvali na tom, že jejich děti se do školy mají právo dostat i bez testování. Aby si odmítnutí učitelů či ředitele školy natáčeli a pak to řešili právní cestou. Prý jí tohle poradil právník.

S tímto názorem sklidila na sociálních sítích, především na svém veřejném facebookovém profilu, sice podporu, ale z většiny opovržení. Lidé nechápou, proč matka od dětí brojí proti testování, které je dnes už neinvazivní a velmi šetrné a může jako jediné situaci postupně vrátit do původního stavu. Tedy pokud většina rodičů chce, aby se děti do škol vrátily, kromě 1. a 2. ročníku, které mají klasickou výuku.

"Proč nedovolíme naše děti testovat? Protože je nebudeme nikdy zatahovat do podvodu, protože nedůvěřujeme vládě a aktuální jednobarevné politice nejen v ČR, protože s vyděrači nediskutujeme a protože budeme vždy chránit jejich zdraví a bezpečí, což je v plném rozporu s testováním a vakcinací. Žádný politik by vakcinaci a další zdraví ohrožující úkony nikdy nepodstoupil. Sami se před tím, co nařizují, chrání, a proto jsme svědky toho, že to nedodržují," píše Csáková na svém profilu na sociální síti.

K tomu přidává i návod na "veřejnou neposlušnost" a podobně. Zvlášť, když jde o možnost, jak dětem umožnit návrat do škol, který bude nejspíš podmíněn antigenním testovánám. 

"NAŠE DĚTI NEJSOU MAJETEK STÁTU!
Kdo jiný by měl chránit své děti než rodiče. Vy všichni rodiče, kteří jste s námi zajedno a nesouhlasíte, aby naše děti byly pravidelně testovány ve školních zařízeních, máte právo chránit své děti podle zákona Čl. 359/1999 Sb., o sociálně právní ochraně dětí. Není důvod k obavám, nikdo Vás nemůže napadnout za zanedbání rodičovské zodpovědnosti.
Testování dětí je zdravotní službou a tu může vykonat pouze osoba s patřičným zdravotním vzděláním. K testování musí dát VŽDY souhlas rodič nebo zákonný zástupce dítěte ( § 34 zákon o zdravotních službách).

Nikdo Vám nemůže vyhrožovat, pokud nenecháte Vaše dítě testovat, že bude odříznuto od svého základního práva na vzdělání, které je garantováno ústavním pořádkem ČR, ale i například Úmluvou o právech dítěte," uvedla Csáková se svou kamarádkou Nelou Liškovou, která je také zapřísáhlou odmítačkou všeho - od roušek až po vakciny. 

"Paní Csáková...když si budu zpívat ve sprše, dělá to ze mě zpěváka? Jako lékař Vás prosím, nešiřte nesmysly... Jestli respirátor snižuje mou výkonnost na covid oddělení, tak byste měla vidět, jak zdravotníci skvěle a efektivně na covidu v respirátoru fungují. Jenom nám přiděláváte práci, šíříte nesmysly a vypadáte jako hlupačka...," vzkazuje zpěvačce Matěj Falc.

Na to navazuje třeba další diskutující Helena Dlouhá. Ta zazlívá Csákové i to, že staví lidi proti sobě.

"Ilono, jste spokojená? Lidi díky vám tady po sobě házejí nadávky. Je fakt, že ubohost nezná mezí, obvzlášt česká. V jiných státech stojí lidi při sobě, jen v Čechách po sobě plivou. A to kvůli takovým jako jste vy. Bylo by pro vás dobré místo zpěvu a rozhádávání lidí jít pracovat do nemocnice. Tam byste byla užitečná víc a srovnala si v hlavě, co má přednost. Jestli vaše pobuřování a nadávání na vládu, nebo jen zdraví bez házení vinny na kohokoliv. A to by si měl zkusit každý, kdo má komentáře blízké těm vašim. Možná by se nám všem ulevilo."

"Iloně někdo platí za každého dalšího mrtvého, nebo tohle píše jen kvůli své vlastní blbosti?," ptá se Jana Otčenášková. "Mám bundu. Nechrání stoprocentně proti jakkoliv silnému dešti, ale když venku prší, nejdu kvůli tomu ven v tričku. Myslím, že až bude mít Ilona v nemocnici někoho blízkého, bude ráda, že lékař, který už rok nosí nonstop respirátor jak během své běžné pracovní doby, tak během přesčasů, si nepůjde vybrat dovolenou s odůvodněním, že se potřebuje okysličit lépe než s respirátorem a že ,taky musí žít´," dodala pisatelka. 

Takových příspěvků jsou desítky. Na druhé straně desítek je i zpráv, které Csákovou v jejím hlášení a konání podporují a vzývají ji. S tím, že ona jediná se bere za všechny, kteří nechtějí být jako ovce, nebo za všechny umělce. Problém však je, že celá řada umělců si covidem-19 prošla a jak sami říkají, už nikdy více by to zažít nechtěli. 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?