Štáchovou pohřbí v týdnu. Věděla, kolik ji zbývá času!

 Celebrity 
25. března 2017 02:30 / Lukáš Bauer
  0
📷
1 fotografie v galerii
Helena Štáchová byla neodmyslitelně spjata s Divadlem Spejbla a Hurvínka! Profimedia
Ve středu zesnulou ředitelku Divadla Spejbla a Hurvínka, režisérku a dabérku Helenu Štáchovou pohřbí ve čtvrtek. Poslední rozloučení se bude konat ve Strašnickém krematoriu. Ona sama prý moc dobře věděla, jaký je její osud.

Štáchová s rakovinou lymfatických uzlin bojovala dvakrát. Poprvé ve velmi rozšířené formě. Podařilo se jí ale smrtelnou nemoc zahnat do kouta. Podruhé už tolik štěstí neměla. Přesto téměř do poslední chvíle fungovala, pracovala, dabovala a řídila divadlo.

Dobře prý věděla, jaká je její prognóza. Vše si zařídila tak, aby odešla takzvaně s čistým stolem. Včetně toho, že za sebe našla náhradu v divadle na roli Máničky i v dabingu jako hlas Lízy Simpsonové.

„Až v posledním měsíci už zvolnila. Ještě natočila rozhlasový Tobogán. Pak byla v nemocnici, kde podstupovala léčbu. Tu ale lékaři přerušili, protože věděli, že nezabírá a vše ostatní je už jen trápení. Asi týden před skonem jí pustili domů. Ona si přála, že pokud má odejít, tak mezi svými, a to se jí splnilo," řekl jeden z jejích přátel.

Helena Štáchová bude mít pohřeb ve čtvrtek a zřejmě původe o rozloučení veřejné. Očekává se účast celé řady známých osobností a příznivců.

 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve