Zámeček, který proslavili Četníci z Luhačovic, se konečně dočká oprav!

 Celebrity 
23. února 2017 02:25 / Marek Pokorný
  0
📷
3 fotografie v galerii
Zámeček ze slavného seriálu se konečně dočká rekonstrukce i díky penězům z natáčení! archiv, ČT
Každý pátek se na České televizi v seriálu Četíci z Luhačovic objevuje zchátralý zámeček. V něm našli místo právě četníci. Jde o objekt v obci Lesní Hluboké na Vysočině, jen kousíček od pověstných Devíti křížů. Teď se konečně dočká oprav.

Může za to právě natáčení úspěšného seriálu. Protože zde Česká televize natáčela poměrně hodně, získal řád Benediktinů slušné finance. Řádu totiž Lesy ČR, které nechaly roky objekt chátrat, musely odevzdat. 

„Jsme rádi, že se to opraví. Byla to ostuda a paradoxně to trochu prokouklo, když tu natáčeli. Byli tu několik měsíců. Byl to zážitek a jsme i rádi, že to náš zámeček proslavilo,” řekla obyvatelka obce na Vysočině.

Pavel Zedníček, Jiří Langmajer, Martin Donutil, Pavla Tomicová a další herci se právě v zámečku v rámci příběhů z 20. let minulého století pohybují, jako by tam byli a žili odjakživa. Nicméně než se tam dalo točit, musela produkce vyklestit okolí, některé věci opravit, včetně oken a také zařídit nábytkem. 

„Natáčení v tom zámečku bylo zajímavé. Opravdu na vás dýchne ta atmosféra. Dlouho to bylo prázdné, ale díky tomu zachované v tom duchu doby, v které se děj odehrává,” svěřil se Pavel Zedníček. 

Protože jsou Četníci z Luhačovic velmi úspěšní, je více než jasné, že už nyní se pomalu chystá natáčení další série. 

 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum