Mrazivé tajemství: Známý režisér měl stejnou rakovinu jako Gott. Přežil jen on!

 Celebrity 
19. února 2017 04:51 / Marek Pokorný
  0
📷
1 fotografie v galerii
Režisér Radek Balaš trpěl stejnou nemocí, jakou si prošel i Karel Gott! archiv ČT
Je uznávaným muzikálovým režisérem, například nyní Plesu upírů a dalších děl, známým choreografem a také porotcem StarDance. Málokdo ale tuší, že Radku Balašovi šlo o život, a že tehdy z osmi nemocných rakovinou přežil jen on!

Balaš v poměrně nízkém věku bojoval s velmi vážnou nemocí. V sedmnácti letech mu změnil život onkologický nález. Jednalo se o rakovinu lymfatického systému. Tedy stejnou formu nemoci, jakou si prošel Karel Gott. A to v době, kdy medicína nebyla ještě na takové úrovni, jako nyní.

Bulku v tříslech Radek zprvu přičítal námaze při tanci. „Tím, že jsem aktivně trénoval pantomimu nebo tanec, byl jsem zvyklý, že mě občas něco bolí. Nicméně ta bolest se táhla už tři čtvrtě roku. Tříslo bolelo víc a víc. A já jsem najednou zjistil, že ta uzlina nemá standartní rozměr a že se začíná zvětšovat,“ prozradil v 13. komnatě ČT Radek Balaš.

Po vyšetření se dověděl smutnou zprávu, že jde o rakovinu a nastoupil na léčení… „To je vám špatně od bolesti hlavy, kloubů, máte absolutně mizernou náladu z toho všeho, vyzvracíte absolutně všechno, co ve vás je. Časem si na to tělo zvykne,“ popsal děsivé tajemství režisér. 

Na nemocničním pokoji ležel s dalšími sedmi muži různého věku. „Tenkrát v té nemocnici nás na pokoji bylo osm. Z toho pokoje jsem na světě zůstal na světě jenom já sám. Nikdo z těch pánů nepřežil,“ dodal s ještě mrazivějším tajemstvím.

Po vyléčení se Radek vrátil na konzervatoř, založil si taneční skupinu, stal se mistrem republiky ve stepu a vedl muzikálové herce na JAMU. Dnes je uznávaným spoluautorem i režisérem řady muzikálů a jak říká, život si vybojoval, tak se snaží si jej užít. 

 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008