Neuvěříte, kolik Bartoška bere za Karlovarský festival!

 Celebrity 
22. prosince 2016 02:30 / Marek Pokorný
  0
📷
1 fotografie v galerii
Sedm milionů ročně z MFF KV, kdo z vás to má? archiv ČT
Víc peněz ročně má snad už jen ředitel České pošty. Herec Jiří Bartoška bere jako prezident Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech balík! Další statsíce až miliony si vydělá jinými aktivitami. Ale o této sumě se běžnému smrtelníkovi nemůže ani zdát!

Jiří Bartoška není rozhodně žádný chudák. A sedm milionů korun ročně za účast a prezidentování MFF, to tedy není žádná almužnička! 

I ze státního rozpočtu jdou desítky milionů korun ročně na pořádání filmového festivalu ve Varech. A poměrně hodně jde na honoráře a jiné odměny týmu, promotérů a podobně. Nejvíc ale bere Jiří Bartoška. Jako majitel pořádající agentury odešel jen loni se ziskem právě zmíněných sedmi miliónů korun!  

“A takhle to má každý rok. Na své si přijde i Marek Eben a jejich spřátelení lidé. To se to vydělává a pak je jedno, co na festivalu je, že?,” rýpl si pro Bleskove.cz do Bartošky a jeho týmu jeden z českých politiků, který říká, že peníze ve srovnáním s kvalitou MFF rozhodně nejsou v rovnováze.  

„Padesátý ročník festivalu se nesl ve znamení kulatého jubilea festivalu, a proto byla jeho struktura přizpůsobena režimu oslav tohoto výročí,“ uvedl Bartoška podle E15 ve výroční zprávě festivalu, kde chválil i nadšení diváků a jejich pozitivní reakce na festivalové změny.

Ještě před třemi lety přitom skončil festival v třímilionovém minusu, výsledky za letošek ještě nejsou známy. Jiřímu Bartoškovi, který nyní hraje i v pokračování veleúspěšné pohádky Anděl Páně 2, plynou i další peníze. Kromě jiného z dalších akcí, aktivit, filmů, seriálů a dalších činností, včetně podnikání.

Kromě jiného je Bartoška stále majitelem luxusního bytu v pražské Maiselově ulici, který kdysi “patřil” legendárnímu Oldřichu Novému. Po revoluci odkoupil Bartoška, podobně jako jeho soused Marek Eben, luxusní byt za necelý půl milion korun. Nyní má hodnotu okolo 20 až 30 milionů korun. Poté, co se z něj před rokem herec odstěhoval, jej pronajímá za zhruba 50 tisíc korun měsíčně plus služby. 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve