CHUDÁK PETERKA: Trpěl jako zvíře!

 Celebrity 
03. prosince 2016 02:35 / Marek Pokorný
  0
📷
3 fotografie v galerii
František Peterka před smrtí trpěl jako zvíře. Museli mu dávat morfium! ČT
František Peterka, který před týdnem zemřel v úctyhodném věku 94 let, byl ve čtvrtek pohřben. Jak VIPstory.cz informovalo, z umělců se na něj všichni vykašlali. Tedy z těch známých a slavných. Než však vydechl naposledy, trpěl zřejmě jako zvíře!

Před rokem prodělal rakovinu v dutině ústní. Když už si myslel, že je vše zaléčeno, zažehnáno, přišla další rána. "Byl už toho pak plný. Metastázy byly všude. Poslední měsíce nemohl jíst, hrozně zhubl. Ale hlava mu pracovala skoro do posledních chvil," řekla jedna z jeho známých, která také kritizovala to, že se s ním nepřišli rozloučit ti, s nimiž hrál ve filmech i v televizi.

"Musel hodně trpět. Trpěl jako zvíře, musel mít chudák i bolesti a dávali mu morfium. Poslední dny už skoro nevnímal. Smrt pro něj byla vysvobozením. Jeho synovi řekli, že má pár dnů života. Chodil za ním pravidelně," podotkla známá slavného Krakonoše z Krkonošských pohádek.

Od léta byl v libereckém hospocu, kde o něj bylo skvěle postaráno. Neustále mluvil o tom, že už si přeje jediné - zemřít. "Fanda věděl, že zemře. Věděl, jak na tom je. Jen se s tím tak nějak smířil a říkal, že až to přijde, nechce být při vedomí, aby necítil bolest. To se mu splnilo. Umřel ve spánku," dodal kamarád Peterky.

Zatímco Lucie Bílá na pohřeb do libereckého krematoria přijet nemohla, protože koncertuje na Slovensku, ostatní možná dorazit mohli. Ale asi nechtěli, nebo nemohli. Někteří na něj prý mysleli, pro jiné byl "jen kolega". Jako asi pro Ivu Janžurovou. Ta už dříve uvedla, že se nestýkali a během natáčení komedií si v podstatě o pauzách neměli ani co moc říct.

 

 

 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve