"Stará exekuce" slaví! Známé české herečce, která málem o vše přišla je 80!

 Celebrity 
13. července 2016 04:53 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Nina Divíšková slaví 80! archiv ČT
Od doby, kdy svou vlastní hloupostí přišla málem o všechno, jí mnozí neřeknou jinak, než "stará exekuce"! Přitom jedna z našich nejlepších hereček Nina Divíšková slaví 80. narozeniny. Manželka herce a režiséra Jana Kačera je ale málem mohla slavit pod mostem.

Před pár lety dlužila na sociálním pojištění desítky tisíc. Nějak prý "zapomněla" platby posílat a dluhy skákaly. Nakonec jim soud obstavil dům v pražském Slivenci i chalupu v jihočeské Bechyni, která stojí přímo na "bechyňských schodech". Stačilo málo a herecký pár by skončil na ulici.

"Neměla jsem o tom tušení, ale vše je už vyřízené," svěřila se krátce poté, co se proláklo, že Divíšková dluží pár desítek tisíc a stát prostě dal návrh na exekuci.

Teď však herečka slaví jubileum. S manželem, dcerami i vnoučaty. Herečka s podmanivým hlasem vytvořila desítky filmových, televizních a divadelních rolí. Zahrála si například i v retro seriálu Vyprávěj.

Divíšková měla hodně akční rodiče. Vyrůstala v Brně, podporována otcem ve sportu a matkou v tanci. Její otec Tunál Karel Divíšek byl sportovec, letec, automobilový závodník, potápěč, jeskyňář a podnikatel. Položil základy jeskynnímu potápění a sestoupil do propasti Macocha a Punkevních jeskyní.

Její matka se zvláštním jménem Elmarita, provozovala rytmickou taneční školu, dětské studio, v němž malá Nina tančila: "Tanec herci pomáhá po celý život. Když ovládáte své tělo, snadno zahrajete starou, mladou, rozvernou, smutnou, intelektuálku, magora," říká Divíšková, která se stále těší ještě dobrému zdraví!
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008