Tahle komunistická hlasatelka pila krev kolegům i divákům! Byla prý nebezpečná

 Celebrity 
25. března 2016 04:54 / redakce
  0
Loading...
📷
3 fotografie v galerii
Zdena Vařechová byla trnem v oku kolegům i některým divákům. Byla kovanou a prý nebezpečnou komunistkou! archiv/ youtube
Pokud si pamatujete ještě éru, kdy pořady v Československé a později v České televizi uváděli hlasatelé, pak si jistě starší ročníky vzpomínají na seriózní, přísnou a vždy načesanou Zdenu Vařechovou. I když na mnohé diváky z obrazovky působila příjemně, většina jejích kolegů, ale i dalších lidí jí nemohla přijít na jméno. Byla totiž kovaná komunistka, velká kariéristka a oblíbenkyně tehdejšího prezidenta Gustáva Husáka.

Vařechová zemřela ve věku 60.let v roce 1999 v zapomnění. Všichni se od ní odvrátili. Bohužel jí prý jen vrátili to, jak se ona chovala k ostatním. Bohužel vždy povýšeně, ne dobře a ráda dávala najevo, že ona je ta privilegovaná.

"třeba na Silvestra v poledne běžel Husákův projev, a to směla hlásit jenom Zdena Vařechová, která byla dostatečně prověřená. Denní službu měl třeba někdo jiný, ale věta »Milí diváci, nyní vystoupí prezident republiky a generální tajemník ÚV KSČ Gustáv Husák« patřila jenom jí," vzpomíná její bývalá kolegyně, dnes moderátorka Kalendária Saskia Burešová.

Na Vařechovou ne zrovna dvakrát ráda vzpomíná třeba Marie Tomsová."Byly jsme kolegyně, které si střídaly služby. Víc bych se asi o paní Vařechové nezmiňovala. Navíc už nežije a nebylo by to fér," říká Tomsová.

"Byla poměrně nebezpečná. Pro kariéru by udělal cokoli. Nebyla sama, kdo z hlasatelek byla ve straně, ale byla opravdu hodně nevypočitatelná," svěřila se další z bývalých tváří Československé televize.

Zdena Vařechová byla nucena po převratu v roce 1989 z televize odejít. Poté, co odešla do důchodu občas vystoupila na nějaké besedě, ale k práci v televizi či v rádiu se už nevrátila. Po smrti manžela zůstala sama a sama i zemřela.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008