Smrt zasáhla slavného českého režiséra! Zemřela mu maminka, držitelka rekordu!

 Celebrity 
09. října 2015 04:55 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Známý český režisér přišel o svou milovanou maminku! Odchodem je velmi zdrcen! facebook
Říká se, že když člověku zemře babička, ztratí dětství, když maminka, ztratí domov. Bohužel, jeden z nejznámějších českých režisérů Jan Hřebejk ho ztratil. Na vždy odešla jeho milovaná maminka Anežka, která spolupracovala také se světovou organizací UNICEF a byla dokonce držitelkou českého rekordu!

Jan Hřebejk nyní zařizuje pohřeb a on i celá jeho rodina jsou zdrceni smutnou zprávou. Maminku má člověk prostě jenom jednu!

„Se smutkem oznamujeme všem příznivcům jedinečných panenek paní Anežky Hřebejkové, že jejich autorka již žádné další panenky nevytvoří, protože první říjnovou sobotu nás bohužel navždy opustila,“ napsali zástupci českého UNICEF na web.

Maminka režiséra Jana Hřebejka, se šití panenek neúnavně věnovala téměř 13 let (od roku 2004) a vytvořila jich na 1 800. Za nezištnou pomoc strádajícím dětem prostřednictvím tvorby panenek se jí dostalo několika zasloužených veřejných uznání – např. v roce 2012 získala v 15. ročníku „Ceny VIA BONA“ ocenění za osobní zaujetí „Srdcař roku“ a v roce 2013 na 23. ročníku festivalu „Pelhřimov – město rekordů“ získala cenu „Rekordman roku 2013“ za největších počet ručně vyrobených panenek.

Každou ušitou panenku si paní Hřebejková pečlivě evidovala do svého „panenkového sešitu“ a těšila se, až jí poštou přijdou pohlednice od adoptivních rodičů jejích panenek, na kterých jí poslali zprávu, že společně umožnili záchranu života dítěte někde daleko ve světě. Pohlednic obdržela několik set. Byla vždy přesvědčená, že láska a víra v dobro, které do panenek při šití vkládá, se jejich prostřednictvím přenášejí i na okolní svět.

Na aukci panenek známých osobností, která se bude konat 24. listopadu v Českém muzeu hudby v Karmelitské ulici v Praze 1, představí UNICEF panenky Čert a Káča, které paní Hřebejková navzdory svým zdravotním potížím letos pro UNICEF vyrobila.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve