Dáša Havlová je jen zlatokopka a totalitní hvězdička?!

 Celebrity 
28. dubna 2015 04:58 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Milan Knížák patří k nejkontroverznějším osobnostem české kultury archiv ČT
Dáša Havlová je jen zlatokopka a totalitní hvězdička, která si vzala Václava Havla z vypočítavosti. Havel byl tragickou figurou současných dějin. Prolhaná, nečestná a vypočítavá je taky Meda Mládková, sběratelka umění, donátorka a zakladatelka známé nadace. Takhle kolem sebe prská síru a nadává bývalý ředitel Národní galerie Milan Knížák.

Umělec, z jehož obrazů mnohým naskakuje husí kůže, o kterém se traduje, že když se stal ředitelem kulturní instituce, sám si za peníze daňových poplatníků údajně do galerie vykoupil vlastní obrazy, o které nikdo nestál. Knížák se teď rozjel a v nové kontroverzní knize 25 let v pichlavém sametu.

Mila Knížák je známým obhajovatelem a údajně blízkým přítelem Václava Klause. Sám exprezident Klaus se ale nechal slyšet, že s tím velkým přátelstvím by to nepřeháněl. Že si to Knížák jen myslí. Sám bývalý ředitel Národní galerie ale nesnášel a nesnáší všechny, kteří ho kdy kritizovali. To byl právě Václav Havel, jeho žena Dagmar, Meda Mládková i další. Proto na nich nenechal nit suchou.

"A to Knížák psal do té knihy ještě slušně. Ve skutečnosti se o těchto lidech zmiňuje tak vulgárně, že to není prezentovatelné ani po dvaadvacáté hodině," tvrdí jeden z jeho známých. Podle mnohých se chtěl jen Milan Knížák udělat zajímavým, a protože se o něm už dlouho nepsalo a nemluvilo, vydal knihu. A je mu jedno, že tím špiní i ty, kteří se nemohou už bránit. Třeba Václava Havla.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum