Takhle si žije nejslavnější český malíř. Budete koukat!

 Celebrity 
27. dubna 2015 04:15 / redakce
  0
📷
5 fotografií v galerii
Kristian Kodet je nejraději na své chalupě v jižních Čechách! VIPStory.cz
Prožil dvě emigrace, za svůj život si pořídil dvě desítky domů, ne zrovna málo se stěhoval. Miluje staré domy, staré a hezké věci a patří k nejprodávanějším malířům současnosti. Kristian Kodet má v současné době tři domovy! Kde je ale opravdu doma?

"Všude, kde jsem byl a jsem, jsem rád. Ale doma jsem vážně v jižních Čechách. a když ne tam, tak v Čechách, ať je to, jak je to, víte," říká Kristian Kodet, který se před pár týdny vrátil z půlročního pobytu na Floridě.

Tam má vedle Olgy Matuškové, s kterou se desítky let přátelí, svůj dům, kousíček od moře. Když je v Česku, bydlí přímo v centru Prahy. Ale když může, prchá do jižních Čech. Na Táborsku má bývalou, nádherně zrekonstruovanou faru.

"Neuvěřitelné, co mě stálo úsilí, abych ji tenkrát získal. V době, kdy církev ještě neprodávala majetek. Musel jsem naložit biskupa do auta a vzít ho sem, aby viděl, co za hrůzu tady stojí. Zdevastovaná, přitom nádherná barokní fara," vzpomíná malíř, milovník krásných žen a dobrého vína. Původně mel v Táboře tři propojené domy, kde měl galerii, ale už se o to nechtěl starat. Domy prodal a je v nich muzeum čokolády.

Do rekonstrukce fary, která trvala přes dva roky investoval přes pět milionů korun, ale vyplatila se. "Tady je mi dobře. Zavřu se nahoře v ateliéru a maluju. Občas přijede rodina, přátelé, nebo se jdu projít do lesů. Jen nesmím zabloudit. Je tu čtyřicet kilometrů lesů okolo," podotkl Kristian Kodet.

Kousek od fary je hřbitov, kde si před časem výtvarník pořídil velký hrob. Nechal sem z Prahy převézt urny svých rodičů a dědečka a jednou tu prý bude on. "Ten výhled, kvůli tomu výhledu jsem to místo vybíral," směje se Kodet, kterého letos čekají výstavy a taky další akce, kterých bude součástí.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum