Regina Rázlová: Proč ji někteří kolegové nenávidí?

 Celebrity 
20. dubna 2015 04:33 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Regina Rázlová je česká herečka, podle některých ale dosud nenáviděná! archiv R. Rázlové
Herečka Regina Rázlová zářila v šedesátých až osmdesátých letech v divadle, filmu i televizi. Má za sebou desítky rolí, které ji přinesly slávu i peníze. Jenže pak se vše otočilo a herečka skončila ve vězení. O jejím nesporném talentu a citu pro herectví je zbytečné spekulovat, ale proč ji mnozí herci nenávidí?

Rázlová po létech velké slávy v 90. letech na čas zmizela a objevila se až jako kontroverzní a na čas stíhaná podnikatelka. Se svým synem, dcerou a dalšími lidmi se měla údajně dopustit vytunelování Skloexportu a zpronevěry půl miliardy korun. Skončila ve vazbě, což se mělo podepsat na jejím zdraví. Teď se vrátila a tváří se podle některých kolegů prý jak největší hvězda. A právě tohle některým hercům a herečkám hodně vadí.

"Regina je skvělá herečka, ale to je všechno. Už tehdy to byla prominentní umělkyně tlačená komunistama a hlavně proto, že je dcerou někdejšího předsedy socialistické vlády Stanislava Rázla. Bohužel teď všemi, kteří tehdy třeba nemohli hrát, nebo jen viděli, jak se chová, pohrdá. Přitom by si měla sypat popel na hlavu," míní jedna z jejích kolegyň, která měla v dobách minulých velké problémy s tehdejší garniturou.

Právě to, že byla Rázlová dcerou komunistického prominenta, bylo jedním z důvodů, proč byla v roce 1992 propuštěna z Národního divadla. Jako herečka nemohla získat práci, živila se příležitostně, například prodávala chlebíčky v bistru. Posléze však uvítala, že jí otec nabídl možnost vstoupit do nově vznikající obchodní společnosti, zaměřené na vývoz českého skla.

Sama herečka se nikdy k vině nepřiznala, nikdy ji neodsoudili, ale ani nepadl verdikt, že je nevinná. Její případ – stejně jako u řady kauz 90. let – ukončila Klausova amnestie, čímž se kauza definitivně uzavřela Regina si oddychla.

V dobách, kdy prošla jedenáctiměsíční vazbou, ji prý byla diagnostikována roztroušená skleróza a prošla i roztroušenou sklerózou. Někteří kolegové ji ale podezírají, že to víc hrála, než že by opravdu byla nemocná.

"Pamatuji si na její srdceryvné rozhovory v televizi, když proces probíhal, jak byla zničená a skoro na smrt nemocná. A dneska křepčí po divadelních prknech, ukazuje se na akcích a směje se některým do tváře," míní další z kolegů, který říká, že Rázlová tom prostě umí chodit.

Ke své minulosti se přitom Rázlová vracet nechce. Nyní šéfuje hereckému oddělení na Mezinárodní konzervatoři, kam, jak říká - vnesla nový vítr. Mnozí si ale myslí, že tam udělala rozbroje a nemohou ji to zapomenout.

"Docela se divím, že ji Milan Hein vzal do Ungeltu. Je to trochu výsměch Martě Kubišové, která nesměla hrát právě kvůli takovým lidem, jako je Regina. Ale jeho rozhodnutí. Nejde o profesní věcí, ale o lidské. To jsou přesně ti lidi, kteří se oklepou a jdou dál. A je jim jedno co bylo a co se děje kolem nich. Hlavně, že oni jsou happy," dodává bývalá kolegyně Rázlové.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47