ŇAM! Nevíte, co ukuchtit k obědu? Tahle seriálová kráska vaří jako šéfkuchař! Zkuste jeden z jejích receptů!
Celebrity
19. dubna 2015 03:19
/
redakce
📷
3 fotografie v galerii
Šárka si s čekankou sladila i klobouk / www.le-co.cz
Nejnovější
O jednu takovou svou kuchařskou "koláž" se s námi Šárka podělila. "Je to taková laskomina, která báječně vypadá i chutná. Pořádnej chlap by to sice možná považoval spíš za předkrm, ale nenechte se mýlit, nejen křehká žínka, ale i dřevorubec, když se nebude ofrňovat nad čekankou, se nají dosyta," směje se Šárka a dodává podrobnosti k původu receptu: "Inspiroval mě kolega a znamenitý kuchař Ivan Vodochodský. On má všechno vychytané do puntíku. Dokonce ani šunku neplácne do jídla jakoukoli, ale právě tu, která je pro správný výsledek nejlepší. Člověk by si řekl - šunka jako šunka, ale ono to tak není. Z nekvalitní vám v hotovém jídle nezůstane ta správná chuť, která udělá z běžného jídla symfonii pro chuťové buňky!"
Zapékaná čekanka se šunkou v omáčce Mornay
Ingredience:
4 puky čekanky
4 brambory uvařené ve slupce
8 plátků šunky LE&CO Krůtí šunka pro děti
1 stroužek česneku
sůl a bílý pepř
citrón
Omáčka
1 cibule
1 mrkev
100 g másla
100 g hladké mouky
150 ml smetany
2 žloutky
100 g tvrdého sýra typu gruyer
muškátový květ
citrónová šťáva
sůl, čerstvě mletý pepř
Příprava: Na másle zpěníme pokrájenou mrkev a cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku, do které přidáme sůl, pepř, muškátový květ. Přilijeme smetanu a za stálého míchání povaříme asi 20 minut. Necháme částečně prochladnout, procedíme a vmícháme žloutky, nadrobno pokrájenou šunku a strouhaný sýr. Zapékací misku vymažeme máslem, na dno poklademe plátky uvařených brambor, posypeme drceným česnekem, nahoru poskládáme půlky čekankových puků a plátky šunky. Zakapeme citrónovou šťávou, zalijeme připravenou omáčkou Mornay a vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C°. Pečeme 25-30min., až je povrch zlatohnědý.
Kam dál?