ŇAM! Nevíte, co ukuchtit k obědu? Tahle seriálová kráska vaří jako šéfkuchař! Zkuste jeden z jejích receptů!

 Celebrity 
19. dubna 2015 03:19 / redakce
  0   0
📷
Další 2 fotografie v galerii
Šárka si s čekankou sladila i klobouk www.le-co.cz
Nevíte, co zase vařit k obědu? Věčný problém mnoha hospodyněk. A věřte, že ani slavné ženy na tom nejsou jinak. I herečce Šárce Ullrichové, kterou můžete vídat téměř denně v seriálu Ulice, prý občas u plotny dojde fantazie. "Vařím moc ráda, ale když kuchtím tři čtyři dny za sebou, dojde mi inspirace. To si potom lehnu do kuchařských knih a hledám, na co bych měla chuť. Obvykle pak jídlo nakombinuji hned z několika receptů najednou."

O jednu takovou svou kuchařskou "koláž" se s námi Šárka podělila. "Je to taková laskomina, která báječně vypadá i chutná. Pořádnej chlap by to sice možná považoval spíš za předkrm, ale nenechte se mýlit, nejen křehká žínka, ale i dřevorubec, když se nebude ofrňovat nad čekankou, se nají dosyta," směje se Šárka a dodává podrobnosti k původu receptu: "Inspiroval mě kolega a znamenitý kuchař Ivan Vodochodský. On má všechno vychytané do puntíku. Dokonce ani šunku neplácne do jídla jakoukoli, ale právě tu, která je pro správný výsledek nejlepší. Člověk by si řekl - šunka jako šunka, ale ono to tak není. Z nekvalitní vám v hotovém jídle nezůstane ta správná chuť, která udělá z běžného jídla symfonii pro chuťové buňky!"

Zapékaná čekanka se šunkou v omáčce Mornay

Ingredience:
4 puky čekanky
4 brambory uvařené ve slupce
8 plátků šunky LE&CO Krůtí šunka pro děti
1 stroužek česneku
sůl a bílý pepř
citrón
Omáčka
1 cibule
1 mrkev
100 g másla
100 g hladké mouky
150 ml smetany
2 žloutky
100 g tvrdého sýra typu gruyer
muškátový květ
citrónová šťáva
sůl, čerstvě mletý pepř

Příprava: Na másle zpěníme pokrájenou mrkev a cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku, do které přidáme sůl, pepř, muškátový květ. Přilijeme smetanu a za stálého míchání povaříme asi 20 minut. Necháme částečně prochladnout, procedíme a vmícháme žloutky, nadrobno pokrájenou šunku a strouhaný sýr. Zapékací misku vymažeme máslem, na dno poklademe plátky uvařených brambor, posypeme drceným česnekem, nahoru poskládáme půlky čekankových puků a plátky šunky. Zakapeme citrónovou šťávou, zalijeme připravenou omáčkou Mornay a vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C°. Pečeme 25-30min., až je povrch zlatohnědý.
Komentáře
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Dům a zahrada

Nachystejte ptákům na zimu krmítko i se správným krmením

Styl

Pečujte o své zdraví obyčejnými produkty přírody. Zkuste třeba starý trik s česnekem

Bydlení

Je čas zazimovat zahradní sekačku. Správný postup vám ušetří nemalé peníze

1. Simona Krainová nafotila kalendář plný nahotinek. Víme, kde a jak se připravovala na jeho křest

2. Nejbláznivější cestopis všech dob s Lukášem Pavláskem a Ondřejem Sokolem

3. Rekordman a velký sportovec Jan Kareš řídil elektrický unikát

4. Do třetice všeho dobrého? Moderátor Libor Bouček se znovu oženil!

5. Hvězda ze seriálu Ordinace v růžové zahradě se stane další hvězdou Tváře

Zavřít reklamu