Tragédie! Známému režisérovi zavraždili syna!

 Celebrity 
07. března 2015 04:59 / redakce
  0
📷
4 fotografie v galerii
Známému režisérovi, ale i herci a zakladateli televize zavraždili syna! archiv V. Venclíka
Obrovský smutek a děsivé tajemství ukrývá v sobě jeden z českých režisérů, ale i herců, původní zakladatel Novy Vlastimil Venclík. Už je to 22 let, kdy mu jeden z členů bezpečnostní agentury, Petr S. který v metru napadl bezdůvodně cestující a později se ukázalo, že patří ke skinheadům, zavraždil syna Filipa.

Režisér, ale také herec Vlastimil Venclík i přes obrovskou bolest musel jít dál. I když se musel s hrůzou vyrovnat, osudný den nevymaže z paměti nikdy. Jeho syn, když mu bylo pět let navíc hrál i ve filmu, v příběhu Žena pro tři muže, kde ztvárnil postavu malého Martínka.

„Filip doplatil na to, že se zastal lidí, na které si ten člověk tehdy dovoloval. Zachoval se sice jako pořádný člověk, ale zaplatil za to životem. Vím, že dneska by to udělal znovu, kdyby žil,“ řekl Venclík s tím, že rodič se se ztrátou dítěte vyrovnat dostatečně nikdy nemůže. „Je to to nejhorší, když vám zemře dítě. Nic horšího asi není,“ přiznal.

Nejhorší události jeho života se mu ale staly 5. září 1993, kdy se jeho syn zastal v metru Dejvická lidí, které napadal skinhead Petr S. Poté, co ho zezadu kopem do hlavy násilník srazil na zem, naradil hlavou na poslední schod při sestupu do metra. Pár hodin po odvozu do nemocnice zemřel. Dodnes je na schodu znát ještě krvavý flek.

„Ten, koho se zastal, neprojevil ani tolik odvahy, aby přišel svědčit k soudu,“ prozradil Vlastimil Venclík.

Téma násilí a boji proti němu se pak stalo nejsilnějším motorem Vlastimila Venclíka. Zpracoval je filmově, literárně jako memento, ale věděl, že to nestačí. Proto založil Nadační fond Filipa Venclíka, který od roku 1999 spolupracuje s Bílým kruhem bezpečí. Jeho cílem je finančně pomáhat obětem trestných činů.

Režisér se musel s osudem prát i potom. Zažil také i vyhrožování od Filipova vraha přímo z vězení, anonymní telefonáty po odvysílání některých dokumentů. Vrah mladíka by měl být dnes už na svobodě. Venclík i ostatní doufají, že právě Filip byla jeho jediná oběť a nikdy už další nebude.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47