SMUTNÉ: Pohřbili Konopnici ze Sluncí sen. Kromě Trošky se na ni ostatní vykašlali!

 Celebrity 
24. ledna 2015 18:35 / redakce
  0
📷
3 fotografie v galerii
Marie Pilátová, alias Konopnice z trilogie Slunce, seno, byla pohřbena v jihočeských Hošticích, kde také celý život žila archiv
Desítky lidí v kostele i na hřbitově v Hošticích u Volyně na Strakonicku, mše, tklivé písně, proslovy faráře, tak vypadalo poslední rozloučení v mrazivé lednové sobotě s Marií Pilátovou (+93), slavnou filmovou Konopnicí z Troškovy trilogie Slunce seno. Však taky jediný režisér byl z těch slavných, kteří se s ní přišli rozloučit.

Ani Broněk Černý, jako Venca Konopník, ani Veronika Kánská, jako Blažena Škopková, ani Jiří Lábus, Kateřina Lojdová, ani Jaroslava Kretschmerová, nebo někteří další, kteří s ní ve Slunci, senu, jahodách, Slunci, senu a pár facek a Slunci, senu erotice hráli, nedorazili.

"Je to škoda, protože paní Pilátová byla moc hodná ženská a ona byla taky tou hvězdou těch taškařic, které se tady natáčely. Provázela turisty, všem všechno ráda vysvětlila, byla obětavá, " řekla jedna z příbuzných zesnulé stařenky.

Sám Zdeněk Troška zavzpomínal na svou sousedku z Hoštic, zároveň herečku, ale také vzdálenou příbuznou, která zemřela v úterý krátce po propuštění z nemocnice na vysílení organismu po chřipce.

"Ona byla slušná, pracovitá, pro každého měla pochopení. Neroznášela nikde drby, všechno si nechávala pro sebe. Byla to obyčejná ženská, ale úžasná, každý ji miloval," řekl Troška se smuteční kyticí v ruce.

A nakonec ještě dodal vzkaz Marii Pilátové: "Měj se tam nahoře dobře a počkej tam na nás."

Konopnice ze Sluncí, sen spočinula v rodinné hrobce na stejném hřbitově, jako leží například její kolegyně z trilogie Marie Švecová, coby slavná Keliška, režisérův otec Václav Troška, který zemřel před čtyřmi lety a hrál Pilátové manžela, nebo král české country Michal Tučný, Právě jeho manželka Marta Tučná-Novotná se také přišla rozloučit.

"Když jsme kdysi s Michalem poprvé do Hoštic přijeli, byla to ona, koho jsme jako první potkali. Byla moc milá, měla jsem ji moc ráda," zavzpomínala.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Dům a zahrada

Jak efektivně odstranit starý nátěr ze dřeva a co k tomu použít