Stav Hany Hegerové je o čekání… Umělý spánek jí ničí mozek?!

 Celebrity 
18. prosince 2014 05:31 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Hana Hegerová je stále v umělém spánku. Profimedia.cz
Velká česká umělkyně, šansoniérka Hana Hegerová se už možná nikdy z nemocnice domů nevrátí. Podruhé od osudné mrtvice spojené se srdeční příhodou začátkem prosince, je na ARO v umělém spánku. Ten může znatelně poškodit její mozek. Podle personálu nemocnice v Praze, kde leží, je její stav zřejmě už jen o čekání…

Třiaosmdesátiletou Hegerovou, která už druhým rokem nevycházela z bytu na pražském Staroměstském náměstí, postihl záchvat mrtvice a infarktu jen pouhý den poté, co se dozvěděla o skonu svého přítele, skladatele Petra Hapky. Lékaři ji zaintubovali a uvedli do umělého spánku. Z toho ji po týdnu probudili. Uspat ji ale museli znovu, stav byl natolik vážný, že za ní nepustili ani hlavu státu Miloše Zemana.

„Umělý spánek pro tak starého člověka a ještě pro člověka, který prodělá cévní mozkovou příhodu, není žádná výhra. Navíc nikdo neví, jak ve skutečnosti po probrání se bude mozek fungovat a jak byl třeba mozkovkou poškozený. Stav paní Hegerové je sice stabilizovaný, ale nadále kritický. Rodina si ale nepřeje žádné informace poskytovat,“ uvedl člen zdravotnického personálu nemocnice na Karlově náměstí.

Sama Hegerová poté, co před několika lety oznámila konec své aktivní kariéry, prohlásila, že nechce umřít na jevišti. Letos v listopadu ale přitvrdila. „Čekám jen na to, až brzy vylétnu komínem,“ prohlásila s tím, že čeká už jen na smrt. Byt na Staroměstském náměstí se jí stal vězením. Smrt jejího „parťáka“ Petra Hapky ji zřejmě rozrušila natolik, že ji postihla mrtvice a infarkt. Teď leží na ARO v nemocnici na přístrojích. A lékaři, ti na zázraky už moc nevěří.

„Její tělo je unavené a ona už příliš nechce bojovat. Je to opravdu už jen takové čekání….,“ dodal jeden z nich.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod