Pečovatelka a léčitelka: Hapka umíral důstojně a důstojně byl i pohřben!

 Celebrity 
09. prosince 2014 03:35 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Za Hapkou jezdila i řada jeho přátel a kolegů Profimedia
Skladatel Petr Hapka, který zemřel před téměř dvěma týdny ve svém domě na Okoři, neumíral sám, ani v pochybných podmínkách. Ba naopak, byla u něj 24hodinová péče a měl kolem sebe blízké lidi. Starala se o něj jako jeho dcera, tak bývalá partnerka Olga i další lidé z pečovatelské služby. Jednou z pečujících byla i rodinná přítelkyně, pečovatelka a také léčitelka Jana Synková.

„Nelíbí se mi, jak se teď v médiích objevují různé „zaručené zprávy“, jak na tom Petr byl, jak umíral, a kdo u něj byl a nebyl. O Petra se všichni s láskou starali i v těch nejsložitějších chvílích. Kdo ví, co je to Alzheimer, dokáže si představit, jak složité je o takového pacienta pečovat. Ale Petr byl zlatíčko a opravdu odešel v klidu a obklopen nejbližšími,“ svěřila se VIPstory.cz pečovatelka Jana Synková, která je i léčitelkou a snažila se Hapkovi ulehčovat, když měl bolesti reflexními masážemi.

Držela u něj noční služby, když měl čas od času světlejší chvilku, povídala si s ním. Stav geniálního skladatele byl však čím dál horší. A naděje, že by se zlepšil natolik, aby mohl pracovat, nebyla naprosto žádná.

„Proto se divím těm nesmyslům, jak se někde psalo, že někteří doufali, že se Petr uzdraví a třeba ještě něco složí. Proboha, Alzheimer není chřipka ani zánět středního ucha. Tam ta nemoc ničí mozek. Nikdo si přeci nemohl myslet, že to bude dobré. My jsme všichni věděli, že se blíží konec, jen byla otázka času, kdy, a aby netrpěl. Naštěstí netrpěl. Na jaře jsem říkala nejbližším přátelům a rodině, když se ptali, kdy si myslím, že to přijde, že na podzim, v listopadu. A taky to tak bylo. Už má klid, už ho nic netrápí, nebolí. Odchod tak skvělého člověka samozřejmě bolí všechny okolo, ale on tu bude pořád s námi se všemi,“ říká Jana Synková.

Za Hapkou jezdila i řada jeho přátel a kolegů. Kromě nejbližšího spolupracovníka Michala Horáčka, herečka Bára Štěpánová či zpěvačka Bára Štěpánová. Všichni jezdili i proto, aby Hapku potěšili.

„Nikdo z nějakého zištného důvodu, aby zase někdo trapně nenapadal paní Bílou, že se chce zviditelnit. Ona je úžasná ženská a myslím si, že její návštěva i všech ostatních Petrovi jen prospěly,“ dodává Synková.

K věcem, které se píšou po jeho pohřbu se prý ani ona, ani jeho expartnerka, matka jednoho z jeho dětí, Olga, která o něj také pečovala, nechtějí vyjadřovat. „Babrat se v tom, s čím byl pohřben, kde a podobně je opravdu nechutné. Hrob bude samozřejmě ve vší úctě a s pietou upraven, až to počasí a okolnosti dovolí a rozhodně nebyl Petr pohřben nedůstojně. Spočinul tam, kde si to přál, tečka,“ dodává Olga Michálková.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008