Největší záhada českého krimi: Česká zpěvačka, která před čtvrtstoletím zmizela beze stopy. Nikdo ji už neviděl živou ani mrtvou.

 Celebrity 
19. srpna 2014 16:00 / Jitka Jahodová
  0
📷
1 fotografie v galerii
Pavlína Braunová a kapela Minnesengři Foto: Galén
Před šestadvaceti lety dne 6. srpna 1988 beze stopy zmizela folková zpěvačka Pavlína Braunová. Mířila zrovna na zkoušku kapely Minnesengři ze Strakonic do Českých Budějovic, ale zbytek skupiny se jejího příjezdu nikdy nedočkal. Co se tehdy stalo je dodnes obestřeno tajemstvím.

Nikdo ji již nikdy nespatřil živou ani mrtvou. Pravděpodobně se stala obětí nějakého násilníka. Pavlína ráda jezdila stopem a to jí mohlo být osudným. Mohla být také násilným způsobem odvlečena do zahraničí, kde je držena bez možnosti úniku. Řeč padla i na utajenou emigraci, ale je divné, že by se po revoluci sama neohlásila alespoň rodičům.

Co se skutečně stalo s Pavlínou Braunovou zřejmě zůstane už navěky nevyřešenou záhadou. Jak by dnes asi vypadala? Jak moc významnou zpěvačkou by pro Česko byla? Případný vrah může bez postihu klidně být někde mezi námi. Kriminalisté si k vyšetřování přizvali dokonce i několik senzibilů, podle nichž Braunová skončila v arabském nevěstinci. Není však žádný svědek, žádný důkaz, nic.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008