Tohle jsme o herecké legendě Vinohradského divadla netušili. Žil jako regulérní bigamista a jeho ženy o sobě věděly a tolerovaly se.

 Celebrity 
27. června 2014 07:52 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Jako komisař Brůžek v Hříšných lidech města pražského Česká televize
Díky výraznému zevnějšku byl tento herec opravdu nezaměnitelný. Ačkoliv se Josef Bláha narodil ve Slovinsku a žil tam až do svých deseti let, na jeho přízvuku to nebylo nikdy znát. Jižanské kořeny v sobě ale herec nezapřel.

Kolegové z Vinohradského divadla na něj vzpomínají jako na velkého srandistu a smíška, který miloval život, dobré pití a rychlá auta. A samozřejmě ženy. Dlouhá léta měl po svém boku manželku a zároveň milenku Vlastu Valentovou. Tu druhou poznal ještě v dobách, kdy byla studentka a dělil je od sebe velký věkový rozdíl. Ale na rozdíl od mnohých jiných kolegů se se svou láskou neskrýval a obě ženy o sobě navzájem věděly a tolerovaly se.

Obě mu také stály po boku v jeho těžké nemoci, které nakonec Bláha v prosinci 1994 podlehl. Konec jeho života bylo jedno velké utrpení, protože herec nemohl jíst a i milované pivo musel usrkávat brčkem. Jeho herečtí kolegové jsou zajedno, že takový konec si milovaný Pepíček nezasloužil.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum