Maxa se začal finančně vzdělávat. Má snad hluboko do kapsy?

 Celebrity 
31. března 2014 14:48 / Jitka Jahodová
  0
📷
3 fotografie v galerii
Finanční gramotnost se u nás silně podceňovala, až do teď! Foto: Kloboukfilm
„Štěstí je krásná věc, ale prachy si za něj nekoupíš.” Přesně tohle si pobrukoval zpěvák Martin Maxa, když se objevil na semináři proslulého německého analytika společnosti TeleTrade Konstantina Meinhardta. Seminář byl totiž určen těm, kteří si uvědomují, že je finanční gramotnost nutností a obchodování s měnami se bez odborných znalostí prostě nevyplácí.

„Jsem opravdu rád, že lidem konečně došlo, že je nejvyšší čas dělat něco pro zvýšení finančního povědomí českého národa,” prohlásil Martin hned na úvod. „V zahraničí se už malé děti učí, jak s penězi zacházet. U nás se do teď finanční gramotnost podceňovala, proto se stále častěji potkáváme s lidmi, co si nabrali půjčky, které pak nemůžou splácet, nevyznají se ve smlouvách, a tak často naletí nějakému podvodníkovi. Trpí tím pak celé rodiny,” dodal zpěvák.

Zároveň uvedl jako příklad svého kamaráda, jehož syn začal ve školním věku krást rodičům peníze. Důvod byl prostý – chtěl se vyrovnat spolužákům, kteří neustále za něco utráceli. Během dvou měsíců rodinnému rozpočtu odlehčil dvanáct tisíc korun, za něž pak hostil spolužáky v oblíbeném fast foodu nebo cukrárně. Jak se ukázalo, školák neznal hodnotu peněz a neuvědomoval si, co tím rodičům způsobil.

Seminář v Top Hotelu Praha byl prvním počinem pro veřejnost dychtící po finanční informovanosti. Další se bude konat 29. dubna.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve