Slzy, vyhozené rameno, zlato a smradlavý knírek

 Sport 
18. února 2014 04:32 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Eva a její nástroj  / inStory.cz
Favoritkou na medaili rozhodně snowbordistka Eva Samková v Sochi byla, ale že nedá svým soupeřkám ani přičuchnout ke zlatu, se určitě nečekalo.

O to radostnější tohle vítězství pro všechny bylo. Při tom to dva dny před závodem nevypadalo vůbec růžově. Evě dráha vůbec neseděla a padaly kvůli tomu i slzy. Přidaly se zdravotní problémy se zadním stehenním svalem a vyhozeným ramenem. V závodech ale jakoby mávnutím kouzelného proutku všechno zmizelo a Eva svým soupeřkám ujela vždy po startu. Závodila prakticky sama se sebou.

Když po závodě čelila dotazům zahraničních médií, většina otázek směřovala na knír. A tak čerstvá olympijská vítězka ve zkratce opakovala příběh, kterak se na mistrovství světa ve španělské La Molině v roce 2011 nechala inspirovat svým polským snowboardkrosovým kamarádem Mateuszem Ligockým. A když jí namalovaný knírek přinesl štěstí v podobě pátého místa, zůstala u něj i v dalších závodech. Nedělní experiment s knírkem v barvách trikolóry měl ale i stinnou stránku. „Strašně to smrdělo pod nos,“ oklepala se snowboardistka. Červenou a modrou barvu totiž obstaraly fixy, ale na bílou použil autor Jakub Flejšar speciální barvu. „Tím se asi malují prkna, dost to pálilo, musel to být snad nějaký balakryl,“ prozradila Právu Samková.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Jak vybrat oblečení na prvním rande? Díky červené barvě z vás muž nespustí oči

Tech

Vlastnit či nevlastnit? Auto na „operák“ je dostupnější než kdykoli předtím