Dara Rolins vytasila svůj jídelníček. Hodili jsme ho do tabulky, kterou si dejte na lednici.
Celebrity
14. ledna 2014 05:50
/
Jitka Jahodová
📷
2 fotografie v galerii
Dara se o sebe důkladně stará / Foto: Facebook D. Rolins
Nejnovější
„Můj malý návod, schéma, podle kterého se já stravuji":
- Domácí vajíčka (hlavně žloutky, o bílky ani tak nejde, nemají žádný nutriční význam).
- Když jogurty, kefír, mléko, tak nepasterizované. Ano, vím, že se to těžko shání, ale když si dáte práci, existují malí, soukromí výrobci.
- Hovězí a jehněčí maso. Hovězí vývar – obsahuje aminokyseliny důležité na šlachy, kosti, pleť. Hojí a regeneruje. Má extrémní množství látek, které vaše tělo potřebuje. Tvoří základ všech mých polévek. Musíte ho vařit 10-12 hodin, jinak se ty látky nedostanou z kostí ven.
- Pečivo a vůbec všechny obiloviny, lepek,... Zatěžují náš organismus. Zabraňují vstřebávání minerálů (vápník, hořčík, zinek).
- Pohanka, oves, lněné semínko, pšeničné otruby, nemají z nutričního hlediska pro tělo velký význam. Tělo je těžko tráví. Dávám přednost tukům a vláknině.
- Jako přílohy, sacharidy, tak sladké brambory (i normálně jsou lepší než obiloviny, rýže basmati (má nejnižší obsah arzénu), dýně, avokádo.
- Vláknina je v zelenině a ovoci. Omega3 v rybách. Kokosový olej podporuje štítnou žlázu, metabolismus, má antibakteriální účinky. Peču jen z kokosové mouky.
- A každé ráno začínám sklenkou teplé vody s citrónem.
Dary jídelníček, jak se dalo očekávat, vzbudil hodně reakcí. Svůj způsob stravování samozřejmě nikomu nevnucuje, ale myslím, že můžeme konstatovat, že je sama sobě reklamou.
Kam dál?