Budou české letušky zametat uličky vlečkami? Oblékne je totiž Blanka Matragi.

 Celebrity 
10. ledna 2014 04:07 / Jitka Jahodová
  0
📷
1 fotografie v galerii
Kouzelnice z Bejrútu Foto: Facebook B. Matragi
Když se řekne arabské princezny, většina z nás si představí jméno Blanka Matragi. Královské dvory ovšem nejsou jedinou náplní její práce. Světoznámá designérka, která žije se svým manželem v Libanonu, by v únoru měla začít vytvářet uniformy pro letušky ČSA.

Prý aby si mezi sebou nemusely závidět. Stevardky asijského spoluvlastníka českého národního dopravce Korean Air mají totiž stejnokroje od návrháře Gianfranka Ferrého, zatímco jejich české kolegyně nosí oblečky od OP Prostějov. Teď ale ošacení palubního personálu, které bylo vytvořeno v roce 2006, končí životnost.

Nový kabát by měli obléknout všichni zaměstnanci letiště, včetně pracovníků VIP salonků nebo odbavení zavazadel. Osloveno bylo více českých návrhářů, ale nejdále se spolupráce dostala právě s Blankou Matragi. Někdo odmítl z časových důvodů, jiní se nechtěli pouštět do pánských uniforem. Možná proto, že se stejnokroji už má Blanka zkušenosti. Vojenské a policejní složky Spojených arabských emirátů její dílo už nějaký ten pátek hrdě nosí.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum