Těžce nemocný Gott: Co mu vzkázal Zeman a co vzkazují statisíce fanoušků?

 Celebrity 
04. listopadu 2015 04:55 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Karel Gott statečně bojuje. Dostává statisíce vzkazů. Podpora od fanoušků z celé Evropy je pro něj jistě posilující! Profimedia
Karel Gott bojuje na klinice ve Všeobecné fakultní nemocnici se zákeřným nádorovým onemocněním. Jde o Non-Hodgkinův lymfom, který napadá mízní uzliny a může se šířit velmi rychle. V nemocnici o něj pečuje tým specialistů pod vedením toho nejlepšího, docenta Trněného. Statisíce českých i zahraničních fanoušků posílají zpěvákovi vzkazy. Ten přidal také prezident Miloš Zeman!

Kromě zdraví a mnoha sil se vyjádřil Zeman prostřednictvím svého mluvčího Jiřího Ovčáčka takto: „Pan prezident přeje Karlu Gottovi toho nejlepšího onkologa v České republice."

Některé tím pobouřil, jiné naopak potěšil s tím, že hlava státu přemýšlí pragmaticky, protože Gottovi opravdu pomůže jen skvělý specialista, který dobře ví, jak na to. Otázkou je, v jaké fázi zpěvákova nemoc je. Zda jsou zachyceny jen mízní uzliny v břiše, nebo se onemocnění šíří i dále.

"Vzhledem k tomu, s jakou razancí lékařský tým údajně přistoupil k okamžité léčbě, a to přesto, že Karel Gott není jistě zcela zahojen po operaci, zdá se, že tu jde o život. Tedy lépe řečeno, jde o všechno a je to opravdu velmi náročná a agresivní léčba," myslí si někteří odborníci, kteří se podobným onemocněním zabývají.

Herec Jiří Grossmann, herečka Zuzana Dřízhalová trpěli tímto onemocněním, byť každý v jiném stádiu a druhu. Bohužel ani jeden boj nevyhrál. Snad i proto, že u obou šlo o stav, kdy se na to přišlo pozdě. V době Grossmanna nebyla věda tak pokročilá a Dřízhalová měla zase rychlou, agresivní formu nemoci. Další nemocný, herec Jiří Bartoška s touto nemocí statečně bojoval a bojuje a zdá se, že i přesto, že je silný kuřák, soupeře zdatně poráží. Karel Gott má navíc tu výhodu, že si hlídá životosprávu a to vše samozřejmě má na léčbu vliv. Pozdravy, vzkazy, aby se Mistr uzdravil nechodí jen od českých obdivovatelů, ze Slovenska, ale také z Rakouska, Německa či Švýcarska, kde Karla Gotta znají velmi dobře, velmi ho milují a má tam snad ještě aktivnější fanouškovskou základnu, než doma ve své vlasti. Všichni věří, že božský Kája svůj boj vyhraje.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?