Radim Fiala se svou seriálovou manželkou zabloudil, zachránila ho až rosnička z Novy

 Seriály & Filmy 
02. prosince 2023 09:48 / Ema Maxová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Herec Radim Fiala má slabost pro rychlá auta Peugeot
Herec Radim Fiala si za svou kariéru zahrál v řadě českých filmů. Z poslední doby vzpomeňme třeba filmy Cirkus Maximus, Nabarvené ptáče, nebo Špindl, ve kterém dostal hlavní roli. Nejvíce se ale zapsal divákům do paměti seriálem Ordinace v Růžové zahradě, kde ho znají jako čestného a zásadového (a dámy nepochybně doplní i pořádně sexy) doktora Hanáka.

Mnozí příznivci tohoto seriálu si Radima Fialu s doktorem Hanákem natolik ztotožnili, že s ním komunikují prostřednictvím facebooku, kde Radim vytvořil doktoru Hanákovi profil. Virtuálního Hanáka sleduje přes pět tisíc lidí, a dokonce mu občas někdo položí otázku typu: „Pane doktore, bolí mě záda. Co byste mi poradil?“ 

Radim Fiala je nicméně lékařské profesi na hony vzdálený. Tvrdí, že by ji rozhodně nemohl vykonávat. Prý na to nemá povahu. Na druhou stranu má rád adrenalin, kterého bývá v medicíně občas víc než dost. Preferuje ovšem trochu jinou podobu adrenalinu. Třeba má rád rychlá auta. Zběsilá jízda v kvílející sanitce v Ordinaci by sice jeho touhu mohla uspokojit, ovšem Radim se rozhodl pro úplně jinou formu automobilové honičky. Přihlásil se totiž do závodu Eco Rally Praha. Normálně se v rallye samozřejmě jede na rychlost, ovšem v ecorally se jede na pravidelnost. Takový zážitek jako na závodním okruhu to sice není, ale zato nejde o život a není potřeba žádná závodní licence, ani závodní auto. Vystačíte si s běžným sériovým elektromobilem. Radim Fiala zvolil městské SUV Peugeot e-2008 a jako navigátorku přizval svou seriálovou ženu Janu Holcovou. 

Jak nám prozradil, splnil si tak jeden sen z dětství. „Už jako malý kluk, když mě můj otec držel na klíně a nechal mě točit volantem našeho rodinného auta, jsem někde uvnitř toužil zajet si nějakou formu rallye. Teď, když mám usednout za volant a soutěžit v Eco Rally Praha, posílám pozdrav tátovi do nebe se vzkazem: „Hlídej mé časy a spotřebu,“ svěřil se těsně před startem ecorally Radim Fiala.

Do první etapy pražské ecorally odstartovala hvězdná posádka ve složení Radim Fiala – Jana Holcová s vozem Peugeot e-2008 v pátek 9. listopadu odpoledne. Což o to, soutěž to byla krásná. Pořadatelé zvolili průjezdy krásnými místy v okolí Prahy, která jsou spojena s nějakými historickými událostmi, například Lidice, Veltrusy, Hrusice, Křivoklát či Beroun. Problém byl ale v tom, že v itineráři nebyly zaznačeny obce a posádky dostaly k dispozici v podstatě slepou mapu. V tomto ročním období se navíc brzy stmívá, takže se většina zkoušek jela za tmy, což může být pro navigátora – začátečníka pořádně tvrdý oříšek. To byl přesně případ Jany Holcové. Vršila jednu navigátorskou chybu za druhou, a nakonec se tato soutěžní dvojice s elektrickým Peugeotem ztratila úplně. První etapu tak museli vzdát.

Do druhého dne už Jana nenastoupila kvůli pracovním povinnostem a na sedadle spolujezdce ji vystřídala rosnička z Novy, Anna Babovská. Málokdo ovšem tuší, že tato krásná moderátorka počasí má k automobilovým závodům blíž než kdokoli jiný. Jejím manželem totiž není nikdo jiný, než známá rallyový závodník Jan Černý. Možná i proto si Anička v závodním elektromobilu vedla naprosto dokonale. S Radimem Fialou se jim nakonec podařilo dojet na vynikajícím třetím místě. A celkový dojem?

„Závod jsme si moc užili. Byla tam skvělá atmosféra, super lidi… Určitě to příště zkusíme znovu, říká Radim Fiala.

Další zdroj: Peugeot

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Dům a zahrada

Jak efektivně odstranit starý nátěr ze dřeva a co k tomu použít