Soutěž Miss France má jednu z nejdelších historií na světě. Jeho první vítězka zemřela tragicky a velmi mladá

 Life & Style 
28. července 2021 07:27 / Ema Maxová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Amandine Petit si zvolila Peugeot e-208 bez zaváhání Peugeot
Soutěž Miss France má jednu z nejdelších historií na světě. Poprvé se konala před více než sto lety, konkrétně v roce 2020. O její pořádání se zasloužil francouzský novinář Maurice de Waleffe. Z téměř dvoutisícovky přihlášených dívek vyšla jako vítězka herečka a tanečnice Agnès Souret. Korunku miss France získala v 18 letech, dlouho si ji však neužila. Zemřela na zánět pobřišnice v pouhých 26 letech během svého turné v Jižní Americe. Ikonou však zůstává dodnes.

Stejně tak soutěž Miss France má v zemi galského kohouta obrovskou popularitu. Každoročně se vysílá na hlavním televizním programu a celá Francie přímý přenos se zájmem sleduje. Region, ze kterého miss pochází, se tímto vítězstvím po celý rok náležitě pyšní. Samotná vítězka je samozřejmě zahrnuta dary, mimo jiné dostane na rok zdarma byt v Paříži a auto. Kromě toho získá spoustu zakázek od různých firem a sponzorů soutěže. Má tak na celý rok vystaráno. Práce, byt, auto… vše k tomu, aby nastartovala kariéru. Řidičák a ochota opustit své rodiště jsou tedy podmínkami k tomu, aby toto krátké období, než na trůn nastoupí jiná kráska, plně využila.

Auto na rok jako hlavní cena v soutěži se stalo už takřka tradicí. Ve Francii pořadatelé Miss France spolupracují už více než 30 let s domácí značkou Peugeot. Jedna z minulých francouzských missek tak dostala například malou stoosmičku, mimochodem vyrobenou v českém Kolíně, jiná zase městské SUV Peugeot 2008. Současná nejkrásnější žena Francie bude řídit elektrický Peugeot e-208. 

Miss France 2021 je půvabná modrooká blondýnka Amandine Petit. Pochází z Normandie a letos v září jí bude 24 let, což je horní věková hranice pro účast v soutěži. Za cílem vyhrát korunku si jde už od svých 17 let, kdy se seznámila s bývalou misskou, která pochází ze stejného regionu a vyhrála titul Miss France v roce 2010. Ta Amandine koučovala a dopomohla jí k vítězství. 

Houževnatost a vytrvalost se samozřejmě novopečené miss budou náležitě hodit. Čeká ji hodně práce, akcí, cestování atd. A právě zde nejvíc využije svůj nový vůz. Elektrický Peugeot e-208 si zvolila bez jediného zaváhání. Mladistvý, svěží, sexy design vozu skvěle doplňuje přirozený půvab mladé krásky. Jeho příjemně kompaktní rozměry přijdou v klikatých pařížských uličkách určitě vhod, a kromě toho se Amandine těší, že si bude užívat svižnou a příjemnou jízdu, kterou poskytuje elektromobil díky okamžitému zrychlení a chodu bez vibrací a hluku. Čistě elektrický  pohon také umožní vjezd do nejpřísněji střežených eko-zón a bezplatné parkování. Důležitější než výhody z bezemisního pohonu je však pro Amandine ekologický přínos. Ostatně posláním miss je pozitivně ovlivňovat veřejné mínění a být vzorem. 

Nad tím, aby královny krásy Francii patřičně reprezentovaly, bdí i samotná organizace Miss France. Pravidla, která musí dívky splnit, jsou nekompromisní. Kromě čistého trestního rejstříku, mají kandidátky na titul před soutěží zakázány jakékoli chirurgické úpravy vzhledu, včetně tetování a piercingu. Nesmí být vdané ani rozvedené. Jsou jim zapovězeny jakékoli propagace politických či volebních aktivit. A samozřejmě žádná miss nesmí pózovat pro média nahá, a to ani po skončení své vlády na trůnu francouzské královny krásy.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve