Kornová s Kynychovou otevřely tělocvičnu pro seniory i pro těhulky!

 Life & Style 
10. května 2017 02:50 / René Černý
  0
📷
3 fotografie v galerii
Kateřina Kornová a Hanka Kynychová spolu se starostou Prahy 1 Oldřichem Lomeckým otevřeli tělocvičnu! archiv Praha 1
Na území Prahy 1 je nová tělocvična! Unikátní pohybové centrum pro seniory s originálním názvem nabízí komplexní zázemí pro cvičení, posilování a protahování, tanec na židlích, kurzy sebeobrany nebo jógu. Tu bude vyučovat bývalá modelka a herečka Kateřina Kornová. Patronkou centra Tělocvičny se stala známá cvičitelka Hanka Kynychová, která pro místní seniory připravuje pohybový workshop

Pohybové centrum v Žitné 13 slouží pro lidi, kteří nevzdali sbůj život a zastávají názor, že život je pohyb a pohyb je život. 

„Jde o skvělý projekt, který opět rozšiřuje volnočasové aktivity v naší městské části. Nové centrum přitom není zaměřeno pouze na většinovou klientelu – Středisko sociálních služeb Praha 1 v něm bude zajišťovat také pestrý cvičební program pro seniory, handicapované spoluobčany, maminky s dětmi, ale třeba i těhotné ženy,“ říká starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký.

Nadšené z centra, které je připraveno pro téměř všechny formy přirozeného pohybu, které lze provozovat v uzavřeném prostoru, jsou i patronky Kateřina Kornová a Hanka Kynychová. „Je to úžasné a je skvělé, že Praha 1 takhle na seniory a lidi všeobecně myslí," řekla Kynychová.

Tělocvična je zaměřena jak na seniory, tak i na těhulky nebo maminky s dětmi. Každý si tu najde to své. Vedle posilování a protahování, pro něž je vyčleněna jedna menší místnost, se klienti mohou věnovat volným pohybovým aktivitám v hlavním sále. Pro ty, kteří si budou chtít odpočinout, je připravena relaxační zóna, s možností příjemného posezení a občerstvení. Samozřejmostí je plné hygienické zázemí, ale i recepce se stálou obsluhou. 

„Pro naše klienty z řad seniorů zde budeme pořádat pravidelná cvičení se specifickými pomůckami, například oblíbené cvičení na židlích, speciální zdravotní a kondiční posilování jako prevenci inkontinence a podobně,“ uvedla ředitelka Střediska sociálních služeb Praha 1 Helena Čelišová. 

Odbornými garanty speciálních pohybových aktivit budou zkušení cvičitelé. Kurzy sebeobrany vycházející z Jiu-Jitsu povede držitel 5. danu Bedřich Rýč, který již mnoho let vede kurzy pro policisty i nejširší veřejnost; kondiční cvičení bude mít „pod palcem“ oblíbená cvičitelka Hanka Kynychová. A právě ta jako symbol zdravého pohybu zve všechny z Prahy 1 do nového centra: „Je to tu skvělé, přijďte se osobně přesvědčit!“ 

Vzhledem k tomu, že nové pohybové centrum se nachází v objektu MČ Praha 1, počítá se také s využitím pro cvičení zájemců z řad zaměstnanců radnice první městské části. 

„Centrum vzniklo rekonstrukcí bývalého fitness centra, takže nešlo o nějak dramatické stavební zásahy. Už ve fázi přípravy projektu jsme nicméně počítali s tím, že je třeba zřídit i adekvátní zázemí právě pro seniory či handicapované občany,“ upřesňuje radní Prahy 1 pro oblast majetku Tomáš Macháček.

 

 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod