Chcete vypadat jako princezna? Jezte jako královna! Inspirujte se s námi jídelníčkem Lady Diany.
Life & Style
12. srpna 2013 15:46
/
redakce
📷
1 fotografie v galerii
Nebojte, stříbrné talíře v tom nehrají roli / inStory.cz
Nejnovější
V Buckinghanském paláci, na dvoře královny Alžběty, se jídelníček připravuje s ohledem na to, kterak se stravovat chutně i pestře a současně si udržet důstojné míry. Sama královna se prý přitom o kuchyni nikdy osobně nezajímala a neměla ani žádné osobní požadavky ohledně menu.
K tradičním pokrmům patří dušené maso se zeleninou. Výběr jídel se trochu změnil s příchodem princezny Diany, která si velmi důsledně hlídala váhu. Na královském stole se od té doby začalo vyskytovat zejména větší množství zeleninových jídel. Diana měla také velmi ráda ryby a polévky. Královna Alžběta zeleninou nepohrdne, ale raději ve spojení třeba s jehněčími kotletkami. Neřestí obou žen pak byla čokoláda. Nikdo z rodiny ovšem nejedl sladkostí příliš a při všech chodech jsou také podávány velmi skromné porce.
Za to, že nejsou příslušníci britské královské rodiny obézní, může jistě i pravidelný režim. Snídaně v půl deváté, oběd v jednu. V půl páté čaj a malá svačinka, večeře začíná před devátou.
Jídelníček podle Diany
Snídaně: Pomerančový džus a kousky melounu nebo grapefruitu na stříbrném podnose.
Oběd: Grilovaná ryba nebo kuře se zeleninou a salátem, jako dezert čerstvé ovoce. Vše samozřejmě podáváno na stříbrných talířích.
Čaj o páté: Sendvič se šunkou a anglickou hořčicí zapíjený čajem a konzumovaný ve společnosti ostatních členů rodiny. Stříbro lze v tuto odpolední hodinu nahradit porcelánem, ovšem pouze prvotřídním.
Večeře: Plněné lilky nebo zelenina osmahnutá na olivovém oleji, to i ono opět servírováno na stříbrném nádobí a konzumováno příbory z téhož drahého kovu.
Kam dál?