Marta Kubišová v ohrožení života musela podstoupit operaci. Dál ji čeká zásadní rozhodnutí

 Celebrity 
31. července 2022 10:38 / René Černý
  18
📷
8 fotografií v galerii
Marta Kubišová je momentálně v nemocnici po akutní operaci Se svolením Marty Kubišové
Zpěvačka a ikona demokracie v Česku Marta Kubišová je zase v nemocnici. Dáma, která nesměla za totality 20 let vystupovat, musela podstoupit akutní operaci břicha. Stačilo málo a její zdravotní problém by skončil fatálně.

Marta Kubišová prodělala podle své dcery Kateřiny i manažera Petra Větrovského chirurgický zákrok břicha. Šlo o perforaci tlustého střeva, které, pokud by se nedostala včas do nemocnice, může končit smrtí. Naštěstí měla zpěvačka rychlou pomoc a dostala se do nejlepších rukou nemocnice Na Homolce, kde už v minulosti párkrát ležela.

„Paní Marta Kubišová byla hospitalizována v Nemocnici Na Homolce, kde se podrobila úspěšnému lékařskému zákroku. Její stav je dobrý a zdárně se zotavuje,“ řekl médiím manažer Pavel Větrovský, který také pro Martu připravoval k blížícím se listopadovým 80. narozeninám sérii talk show Noc s legendou, jejichž hlavní hvězdou má být právě ona. 

Zpěvačku ale čeká zásadní rozhodnutí, a to, zda po prodělané těžké operaci střev bude moct a chtít celkem čtyři výjezdy v Praze, Nymburku, Kladně a rodných Českých Budějovicích absolvovat. První z akcí v Praze má mít 22. září. Do té doby by se mohla úspěšně zotavit. Už před několika týdny, kdy byla na Kampě na představení "Marta", které je inspirováno jejím životem, si postěžovala, že jí není úplně tak dobře a několik týdnů ji trápí jisté obtíže.

"Já jsem v minulosti měla kromě infarktu v roce 2017 problémy s břichem a střevy. Prodělala jsem složitou operaci a na nějaký čas jsem měla i vývod. Musím se hlídat a teď i s tím srdíčkem, abych to nějak nepřešvihla," řekla před časem inStory.cz Kubišová.

"Paní Marta děkuje všem fanouškům a příznivcům za velkou podporu a společně se svou rodinou žádá média o respektování soukromí, které teď potřebuje. Děkujeme za pochopení,“ tlumočil zpěvaččina slova její manažer Větrovský.

Kubišová během covidového lockdownu pracovala na své životopisné knize, v níž se objeví kapitoly jejího soukromého i profesního života, kariéry a také letité práce pro opuštěná zvířata. 

"V té knížce bude jak moje kariéra, ovšem viděna mýma očima, nikoli tak, jak se to různě píše, tak i můj život," svěřila se před časem zpěvačka. Kniha by měla vyjít právě k jejímu životnímu jubileu. Do té doby bude snad Marta Kubišová již zdravotně v pořádku. 

Autorský článek 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve