Přátelé herečky Zdeny Hadrbolcové jsou v smutní z jejího prohlášení. K narozeninám jí prý přáli

 Celebrity 
20. července 2022 10:59 / René Černý
  2
📷
4 fotografie v galerii
Zdena Hadrbolcová oslavila 85. narozeniny a prý se na ni všichni vykašlali TV Nova/volný zdroj
Nedávno oslavila stálice české divadelní, televizní a filmové scény Zdena Hadrbolcová úctyhodné 85. narozeniny. Růžena ze seriálu Ulice se ale svěřila některým médiím, že se na ni všichni vykašlali, a že nikomu nestála za to, aby jí popřál. Její kolegové a přátelé jsou ale smutní, protože to není pravda.

Herečka žije už roky sama v podkrovním bytě na Malé Straně. Navíc se hůře pohybuje, ven se tedy dostane sporadicky. V nekonečném seriálu Ulice už mnoho měsíců nehraje, přesto na ni rozhodně její blízcí kolegové a kamarádi nezapomněli.

"Samozřejmě, že jsem Zdeničce volala a přála jí. Někteří se jí možná nedovolali, protože ona občas ten telefon prostě neslyší. Není to s ní jednoduché. To stáří rozhodně není hezké, jak si někteří myslí," řekla pro inStory.cz její kolegyně z Ulice Jaroslava Obermaierová, alias "drbna Nyklová".

Ta má sama se sebou, co dělat, a když má pár dní volno, je na své chalupě u Zruče nad Sázavou, kde v podstatě bydlí. "Když nemusím být v Praze, nejsem tam a jedu sem, protože tady je mi dobře. Co se Zdenky týče, starají se o ni kamarádi a rozhodně se na ni všichni nevykašlali," ubezpečila Obermaierová s tím, že Hadrbolcová je s ohledem na věk zdravotně indisponována a ne vždy je to jednoduché.

Už před šesti lety zlobilo Hadrbolcovou zdraví. "Srdíčko mě neposlouchá. Špatně se mi dýchalo, byla jsem pořád unavená, tak mi prošťouchli ty žíly katetrizací a po nějaké době se to zlepšilo. Beru nějaké prášky a zase jsem v pracovním procesu," řekla tehdy, kdy ještě točila seriál Ulice.

Teď už ale s ohledem na zdravotní stav a věk v seriálu neúčinkuje. Někteří diváci si toho možná ani nevšimli, a protože televize také reprízuje starší díly, může se to jevit, že je tam stále. Stejně tak už řadu let nedělá divadlo. Jak před lety přiznala, už jí tolik paměť nesloužila a učit se dlouhé a složité role, to nebylo nic pro ni. 

"Za Zdeničkou chodíme, popřáli jsme jí a vím, že jí řada kolegů přála. Určitě jí i poslali gratulace, ale někdy si nevybere schránku, tak si možná myslela, že jí nikdo ani nenapsal," prozradil herec Miloslav Mejzlík, který patří mezi nejbližší kamarády z branže.

Přestože odehrála desítky rolí maminek, vlastní děti nikdy neměla. Před lety jí zemřel životní partner, a tak zůstala sama. Má ještě bratra, se kterým se stýká sporadicky. V bytě, v domě pod Pražským hradem, kde se kdysi točil i televizní film Faunovo velmi pozdní odpoledne, žije sama. S domácností ji pomáhá pečovatelka. Věk a neduhy, které k tomu patří, společně s psychikou dělají své, a tak to se starou dámou není prý vždy jednoduché. Nicméně jí všichni přejí hlavně zdraví a energii, kterou tolik potřebuje. 

Autorský článek.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Pět věcí, které ženám ničí orgasmus. Prostě se jich zbavte

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod