Boris Becker popsal svůj bankrot a jak rozházel 50milionový majetek

 Celebrity 
30. března 2022 08:53 / Mirka Malá
  1
📷
2 fotografie v galerii
Becker nyní čelí u soudu mnohonásobnému obvinění ze zatajování majetku Depositphotos
Býval tenisovou světovou jedničkou, dnes má po bankrotu a před soudem, který ho viní ze zatajování majetku. Boris Becker je na dně, rozpovídal se i o tom, jak se mu podařilo rozházet 50 milionů dolarů.

Na Borise Beckera byl v roce 2017 prohlášen konkurz a nyní je obviněn z toho, že nepředal majetek včetně trofejí a medailí. Becker u soudu čelí 24 obviněním, přičemž všechna odmítá, jak uvádí BBC.

Bankrot mu ztížil cestu k výdělkům

Přesně tak se nyní Becker obhahuje. Soud vydal rozhodnutí o úpadku, které přišlo několik dní před loňským turnajem ve Wimbledonu, kde Becker pracoval pro BBC a také pro australskou a japonskou televizi. Becker řekl, že se cítil velmi trapně a dodal: "Protože to bylo ve všech světových médiích a já jsem prošel branou Wimbledonu a všichni to věděli. Bylo mi to trapné, protože jsem byl na mizině."

Becker také řekl, že bankrot přišel do stresového období, které prožíval se svou tehdejší manželkou Sharlely Lilly Becker, když žili v oddělených bytech v domě pronajatém za 22 000 liber měsíčně ve Wimbledonu.

U soudu nyní musí Becker vysvětlovat, kam se všechny jeho peníze a majetek poděl. Bývalá světová jednička vydělala obrovské množství peněz, zhruba asi 50 milionů dolarů na odměnách a sponzorských smlouvách. Becker tvrdil, že za tyto peníze pomohl svým rodičům postavit dům v rodném Německu a zaplatil v hotovosti za rodinný dům v Mnichově, nemovitost v Miami na Floridě a panství na Mallorce.

Od roku 1999, kdy odešel do sportovního důchodu, už ale zdaleka tolik nevydělával. Navíc prošel velmi drahým rozvodem, v roce 2001 s bývalou manželkou Barbarou Becker, který zahrnoval vysoké výživné na jejich dva syny, a musel podporovat svou dceru Annu Ermakovou a její matku dle dohody, která zahrnovala byt v Chelsea za 2,5 milionu liber. Becker také uvedl, že dluží úřadům ve Švýcarsku a Německu miliony. Stěžoval si, že bankrot omezil jeho schopnost vydělávat peníze.

Mezi 24 obvinění patří mimo jiné i devět případů neodevzdání trofejí a dalších ocenění, sedm případů zatajení majetku v celkové výši více než 1,5 milionu EUR, pět případů nezveřejnění majetku, včetně nemovitostí v Německu a Londýně, akcií a bankovního účtu, dva případy snahy o utajení majetku ve výši téměř 500 000 EUR a je tu i obvinění ze zatajení dluhu ve výši 825 000 EUR. Soud s Beckerem může trvat až tři týdny.

Zdroj: BBCMirror 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Pět věcí, které ženám ničí orgasmus. Prostě se jich zbavte

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?