Nejstarší česká herečka se loučila se seriálem. Nemusí to ale být napořád

 Celebrity 
12. června 2020 07:51 / René Černý
  0
📷
11 fotografií v galerii
Zdenka Procházková je nejstarší činná česká herečka Martina Gajdáčková
Letos oslavila úctyhodné 94. narozeniny a je tak nejstarší aktivní českou herečkou. Zdena Procházková, která žije kvůli svému zhoršenému zdravotnímu stavu poslední půl rok mimo svůj domov, si ale díky svým přátelům mohla udělat výlet do Vídně, kde se po 11 letech loučila s rakouským seriálem, v němž hraje. Loučení však nemusí být napořád...

Nejenom představitelka Lídy Baarové ve stejnojmenném filmovém zpracování od Filipa Renče, ale i řady dalších rolí účinkuje celých jedenáct let v rakouském slavném seriálu Familie Putz. Teď však jela natočit svůj poslední díl.

"Zdenička pookřála, protože se opět dostala mezi své přátele a kolegy, před kamery a reflektory. To ji neskutečně vlilo do žil energii a byla šťastná. Celý ten tým, který se o natáčení ve Vídni stará, byl úžasný. Chovali se k ní fantasticky a sami jsme byli s manželem rádi, že jsme u toho mohli být," svěřila se nám Martina Gajdáčková, která spolu s manželem Jaromírem patří poslední léta k nejbližším lidem slavné herečky a pečují o ni. 

Ona sama vlastní rodinu a děti nemá a je šťastná, že bývalý ředitel jedné z největších pojišťoven, který dnes s manželkou provozuje služby domácí zdravotní péče nejen pro seniory, je jí nablízku. Vzniklo mezi nimi krásné, čisté přátelství a herečka manžele bere jako svou rodinu.

Právě díky nim se do Vídně do ateliérů, kde se Familie Putz natáčí, mohla dostat a mohla se tak rozloučit se svou rolí v seriálu, jenž je v Rakousku obrovsky sledovaný, ač jde vedle legrace hlavně o propagaci nábytku. Koneckonců v reklamě spojené s ním  mohou Zdenu Procházkovou občas vidět i čeští diváci na privátních televizních stanicích.

"Když se váš zdravotní stav zlepší, tak všichni tady budou štastní, že se mezi nás vrátíte," pronesl producent projektu směrem k české herečce a bývalé manželce herce Karla Högera. Na místě na ni čekalo ještě milé překvapení v podobě dortu s fotografií ze seriálu a na něm stálo: "Zdenka SUPERSTAR".

Tato slova Zdenu Procházkovou velmi dojala a okamžitě na ně měla odpověď: "Pokud se to podaří a postavím se na nohy, moc ráda zase přijedu. Moc ráda. Bylo mi tu s vámi moc hezky," řekla dáma, která v seriálu ztvárňuje roli "Omy Putz", tedy babičky. 

Paní Zdenka žije momentálně v domově pro seniory na pražském Smíchově, kde jsou stále kvůli koronaviru omezeny návštěvy na minimum, proto cesta do Vídně na natáčení byla pro ni velkým zpestřením. Potřebuje stálou lékařskou péči, je zatím upoutána na invalidní vozík. Kvůli bolavým kyčlím a bortící se páteři nemůže chodit a operace v jejím věku nepřichází v úvahu. Nicméně herečka podstupuje rehabilitace a jak sama říká, dělá vše proto, aby se na nohy ještě postavila.

"Zdenička je kouzelná dáma a dáma v pravém slova smyslu. Potěší ji každá návštěva, každý zájem a každičká i sebemenší role, práce. A my věříme, že se to podaří a ještě něco hezkého udělá. Jinak jí to skvěle myslí a když si voláme, nebo teď se konečně můžeme alespoň na chvíli vidět, je úžasné zjištění, že neztrácí smysl pro humor. A to je to nejdůležitější," prozradil její přítel Jaromír Gajdáček.

Dalším velkým přáním slavné české herečky by bylo, kdyby se zase mohla vrátit do svého vinohradského bytu s terasou, odkud má nádherný výhled na část Prahy. Ten si stále drží a věří, že by tu ještě nějaký čas svého života mohla strávit.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008