Bolek Polívka si zahraje ve filmu, kde hlavní roli nedostal on, ale pes

 Celebrity 
15. května 2020 14:36 / René Černý
  0
📷
7 fotografií v galerii
Bolek Polívka si zahraje v novém filmu se psím hrdinou Gumpem Archiv
Jednu z hlavních rolí v novém a poměrně unikátním filmu, který se u nás ještě netočil, si zahraje Bolek Polívka. Sedmdesátiletý herec a komik tak dostal příležitost ve snímku, kde hlavní roli získal pes.

Příběh skutečného psa, voříška Gumpa, který byl jako malé štěně původním majitelem týrán, a u nového páníčka Filipa Rožka našel štěstí a lásku, obletěl Česko. Vznikla dokonce kniha, která se stala bestsellerem. Její výtěžek putoval na týrané a opuštěné psy.

Následně vznikla i píseň s klipem s názvem Protože to nevzdám, kterou do světa poslala Olga Lounová spolu s dalšími zpěváky, a kde účinkuje třeba i Bára Basiková nebo Marta Kubišová. Pes Gump dal také jméno organizaci na pomoc útulkům a opuštěným a týraným psům s názvem Se psem mě baví svět.

Teď má Gump dokonce svou vlastní marcipánovou a velmi realistickou sochu v psí životní velikosti v táborském Muzeu čokolády a marcipánu, a bude mít i svůj vlastní film. Právě v něm si Bolek Polívka zahraje stěžejní roli. 

„Natočil jsem ten klip k písni od Olgy Lounové inspirovaný Gumpovým příběhem a po přečtení knihy jsem hned volal autorovi knížky Filipu Rožkovi, že bych chtěl natočit film. Takže zhruba za měsíc začínáme točit," prozradil režisér snímku F. A. Brabec.

Dalších rolí se zhostí Eva Holubová, Karel Roden, Richard Krajčo, Patricie Pagáčová nebo Nella Boudová. Ta ztvární majitelku psího útulku.

"Moc se na to těším. Jak na Gumpa, tak na celý projekt. Zvířata mám rád a někdy mám pocit, že jim rozumím víc než lidem," prozradil Bolek Polívka, jenž ztvární hlavní mužskou lidskou postavu.

Snímek, který by autoři do kin rádi uvedli ještě letos, bude prý pořádný doják. Už proto, že se odvíjí od skutečného příběhu a má ukázat i to, jak my lidé se někdy ke zvířatům chováme a jak jim vlastně nerozumíme.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod