Manželka herce Josefa Dvořáka zuří. Bulvár ji včera omylem pohřbil

 Celebrity 
06. května 2020 19:01 / René Černý
  0
📷
7 fotografií v galerii
Dvořákovi jsou jinak veselá kopa, ale zpráva o smrti Jáji je šokovala Archiv
Tohle tady bylo naposledy před skoro dvěma lety, kdy bulvár omylem pohřbil Karla Gotta a vyšlo, že zemřel. Teď to na vlastní kůži zažila manželka jednoho z nejslavnějších českých herců Josefa Dvořáka Jája! Je pořádně naštvaná a není se čemu divit.

V úterý dopoledne obletěla internetem zpráva, že Jája Dvořáková, manželka asi nejslavnějšího českého vodníka, tedy herce Josefa Dvořáka, zemřela. Že byla nemocná, a že teď její manžel truchlí a neví, co si sám počne. 

"Herec Josef Dvořák (78) prožívá obrovský smutek. Zemřela totiž jeho milovaná manželka Jarmila zvaná Jája (†75), se kterou byl ženatý od roku 1991. Herec smutnou zprávu oznámil svým přátelům dnes ráno," objevilo se v nejčtenějším bulvárním deníku v zemi. Naštěstí, pokud se to tak dá říct, v on-line verzi, která se dá smazat. Jenomže... 

Nikdo si nic neověřil a jako papouškové tuto zprávu otisklo nejméně dalších pět médií, včetně serveru, který spravuje redakce nejsledovanější privátní televize. Když pak začali přátelé Josefu Dvořákovi posílat kondolenční sms zprávy a někteří se osmělili a dokonce zavolali, bylo jasné, že jde o fake news. 

"Je to nesmysl! Jája je v pořádku, zdravá a živá. Je to hrozný, ale alespoň bude dlouho naživu," kontrovlal přátelům na jejich soustrasné zprávy sám herec. 

Jeho omylem "pohřbená" žena Jája Dvořáková to nevydržela a na sociální síť dala o den později vyjádření, které si můžete prohlédnout i v naší galerii, a které doslovně zní:

"Nějaký dement z bulváru včera vypustil do světa zprávu o mé smrti. Krutě tím zasáhl naší rodinu i naše přatele a kamarády nejen tady, ale i v zahraničí.Jak je možné vypustit tak zákeřnou zprávu bez ověřeni? A proč jí ostatní média bezhlavě přebírají? Je mi z toho nanic. Jája."

Není se čemu divit! Kdo a proč nesmyslnou zprávu o skonu hercovy manželky a principálky jejich divadelní společnosti vypustil, není jasné. Prý šlo o politováníhodný omyl, který se v českém bulvárním rybníčku stává maximálně jednou - dalo by se říct - za deset let, jenomže teď se zdá, že tak co by každé dva roky.

"Kdyby paní Jája Dvořáková chtěla, mohla by je žalovat a vysoudila by slušnou sumu. Takto závažnou zprávu si musí médium ověřit, stejně tak jako další média, která ji šíří. Tohle není o omylu, to je o hlouposti a aroganci," nechal se slyšet jeden z právníků.

Dvořáková ani Dvořák nejspíš žalobu nechystají, nicméně nejspíš čekají, i když asi marně, že se jim autoři původně fake zprávy omluví. 

 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Dům a zahrada

Jak efektivně odstranit starý nátěr ze dřeva a co k tomu použít