Díky textaři Horáčkovi může tahle mladá sportovkyně žít plnohodnotný život

 Celebrity 
20. října 2017 18:00 / René Černý
  0
📷
2 fotografie v galerii
Tereza Diepoldová se ani přes svůj handicap nevzdala! youtube
Jako malá utrpěla Tereza Diepoldová při dopravní nehodě vážné poranění a později jí lékaři museli amputovat pravou nohu nad kolenem. Hrála závodně basketbal a tyhle chvíle pro ni byly nejhorší. Nakonec její rodiče založili sbírku na bionickou nohu. Textař Michal Horáček jí pomohl nezbytnou pomůcku zajistit.

Nehoda se stala před osmnácti lety, kdy Tereza s bratrem a prarodiči jeli na dovolenou autobusem. Řidič dostal mikrospánek a tehdy malá dívka utrpěla nejvážnější poranění. Rodina hned poté, co Tereza přišla o nohu, založila sbírku na protézu - bionickou nohu.

„Stála tehdy milion korun a pojišťovna to nehradila. Díky babičce a rodičům se o mě dozvěděl Michal Horáček a přispěl zásadní částkou a díky němu jsem tak tu nohu mohla získat. Udělal to prostě jen tak, prostě chtěl pomoct a já si toho moc vážím,” svěřila se Diepoldová.

Svůj život ani sportovní aktivity nevzdala. „Tatínek mne přihlásil na plavání a pak jsem v podstatě vyhrála Mistrovství ČR, vyhrála jsem i na paralympiádě v Aténách a Pekingu a v roce 2012 jsem se umístila jako stříbrná na Paralympiádě v Londýně,” prozradila mladá sportovkyně, které se i přes její handicap velmi daří.

„Ten handicap beru tak, že v podstatě mám strašně lehké postižení s kterým se dá žít a vážím si toho, že tu můžu být,” říká pokorně Tereza. Je si ale vědoma toho, že kdyby jí tehdy nepomohl právě Michal Horáček, nezískala by ten pomyslný odrazový životní můstek. 

Sám textař a dnes kandidát na prezidenta Michal Horáček k tomu poměrně skromně říká jediné: „Lidé s neobyčejnými příběhy si zaslouží být slyšet.” Reaguje tak na video, které Tereza Diepoldová natočila jako svůj medailonek s životním příběhem, který už oslovil desetitisíce lidí. A na tento příběh se můžete podívat právě zde!

Tereza je tak velkou motivací pro další lidi s podobným postižením, kteří se třeba perou sami se sebou. Možná právě díky ní najdou odvahu žít normálním životem a nebát se toho!

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Dům a zahrada

Jak efektivně odstranit starý nátěr ze dřeva a co k tomu použít