Z Kajínka celebritu nikdo dělat nebude... On už jí dávno je!

 Celebrity 
24. května 2017 04:50 / René Černý
  1
📷
2 fotografie v galerii
Jiří Kajínek se nestane celebritou, on už jí dávno je!  Profimedia
Jiří Kajínek po 23 letech opustil vězeňsé brány! I na sociálních sítích a od politiků vzešly prosby, aby z "kriminálníka a vraha lidé nedělali celebritu"! Přitom muž, kterému dal prezident Miloš Zeman milost, už jí dávno je!

O Kajínkovi byl natočený film, vznikla kniha, bylo napsáno mnoho rozhovorů a článků. Teď je o něj obrovský zájem. A už proto, že jde o sporný případ, se o něj média zajímat budou.

„Radši umři na svobodě, než ve vězení," řekl po svém propuštění a podotkl, že jak vězni, tak i dozorci mu milost přejí. Znamená to jediné - mnozí věří v jeho nevinu ze dvou vražd a jednoho pokusu, za které byl před lety odsouzen.

Před vězenicí v Rýnovicích se setkal s novináři, příznivci i přáteli. Potkal se s přítelkyní a jeho první cesta vedla do Prahy, na Karlův most, který má rád. Možná chtěl na dálku poděkovat Miloši Zemanovi, který mu udělil milost.

„Pan prezident neřekl, že jsem nevinný, on mi dal milost. Bylo to milosrdenství a já jsem m u za to vděčný," prohlásil propuštěný vězeň.

Z čeho teď Kajínek bude žít? Peníze má. Jen za autorská práva na film o sobě dostal pěkných pár milionů, další peníze dostal za knihu.

„Z peněz, které dostal od nás, by mohl slušně nějakou dobu žít. On opravdu už celebritou je," podotkl Petr Jákl, herec a producent filmu o Kajínkovi. 

Kde teď bude propuštěný vězeň bydlet, říct nechce. Prý i kvůli soukromí. Z toho, že by se ho chtěl někdo zbavit, strac nemá!  „Nebojím se, že by mě někdo chtěl oddělat. A i kdyby, taději umři na svobodě, než ve vězení," dodal Jiří Kajínek. 

 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod