Další ostuda jménem Český lev! Tohle už snad není ani trapné!

 Celebrity 
05. března 2017 01:50 / Marek Pokorný
  0
📷
2 fotografie v galerii
Celkem 12 cen získal film Masaryk s Karlem Rodenem v hlavní roli! archiv
Český lev se nezměnil! Sobotní večer z pražského Rudolfina opět dokázal, jak “akademie” uděluje ceny filmařům. Životopisné drama Masaryk s Karlem Rodenem v hlavní roli, režiséra Julia Ševčíka ovládlo celý večer. Nikdo další příliš velkou šanci neměl!

Tvůrci filmu  Masaryk získali ocenění ve 12 kategoriích. Snímek tak překonal dosavadní rekord, který držel Hořící keř s 11 soškami. Masaryk se stal nejlepším filmem roku. Porota ocenila i režii, herecké výkony Karla Rodena a Oldřicha Kaisera, scénář a dalších sedm tvůrců.

„Nikdo nepopírá herecké a další výkony ve filmu Masaryk, ale tím pádem ‘páni akademici’ řekli, že se u nás jiné filmy a seriály netočí. Je to opravdu zločin českého filmu, nikoli oslava,” řekl VIPstory.cz jeden ze známých českých režisérů a paradoxně Zdeněk Troška, věčný kritik Českého lva, to nebyl.

Ten sám se k ocenění raději nevyjadřoval. „Už to několik let nesleduji a je mi to jedno…,” podotkl Troška.

Paradoxní je, že film oficiálně do kin dorazí 9. března a už získal všechny ceny, které mohl posbírat. „Je to o kamarádíčkování, kšeftech a pokrytectví. Nikdo nepopírá film Masaryk jako takový, ale co ostatní filmy? A co skvělé masky a jejich autoři, kteří vůbec nebyli nominováni a přitom jsou fantastičtí,” ptá se další z řad filmařů!

Drama Masaryk měli možnost v polovině února ve světové premiéře zhlédnout diváci mezinárodního filmového festivalu Berlinale, kde příliš nenadchlo. Vyplývá to z recenzí na serverech Screen Daily a The Upcoming. Kritici vytýkají snímku například ustrnulost či laciné sexuální scény.

„Opět se ukázalo, o čem Čeští lvi jsou. Je mi z toho zle a vidím, že ‘ti správní, kteří kámoší s těmi správnými’jsou prostě na koni. Ostatní nemají šanci. Proč vůbec tu šaškárnu dělají a proč to Česká televize přenáší a utrácí peníze nás všech. Mají jim to dát rovnou a je vymalováno,” dodal jeden z českých herců, který byl v minulosti také nominován na cenu, ale nakonec ji nezískal. 

 

 

 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum