Pohřeb Jaruš Hanušové: Naštvaný Srstka, urna a chybějící Troška!

 Celebrity 
02. března 2016 04:01 / redakce
  0
📷
4 fotografie v galerii
Pohřeb Jaroslavy Hanušové byl pojatý jako rozloučení s urnou s ostatky!  Profimedia
Pohřeb legendární Jaruš Hanušové ze Sluncí, sen či pořadů Možná přijde i kouzelník byl hodně zvláštní! Včera se v pražském kostele na Stossmayerově náměstí sešlo víc novinářů, než přátel a kolegů. Přišel ale třeba i Zdeněk Srstka, s kterým pojilo Hanušovou legendární vystoupení jako recese na písničku Čau lásko. Herec a kaskadér byl hodně naštvaný. Na Jaroslavu, ovšem Obermaierovou.

Rozlítila ho slova, které Obermaierová před pár dny pronesla na adresu zesnulé Hanušové: Jednak, že nebyla vlastně vůbec herečka, a pak, že si za komplikace s amputací nohou i následnou smrt vlastně mohla sama, protože prý pila. A že se její děti o ní snažily starat, byť o se snažily jak mohly.

"Nechápu tu Jarku, proč tohle říká. Naštvala mě. O mrtvých se má mluvit jen dobře, ať už byli za života jakýkoli. Je to smutné. Jaruš Hanušová byla prima ženská, skvělá herečka a vždycky s ní byla legrace," řekl Srstka.

Kromě něj do kostela, kde nebyla rakev, ale jen urna s ostatky, přišel Jiří Lábus, Oldřich Kaiser, Marie Tomsová, nebo Martin Dejdar. Ti všichni s Hanušovou hráli i v Troškově Slunci, senu. Kdo nepřišel, je režisér Zdeněk Troška.

"Zdeněk pečuje o nemocnou maminku, která měla nějakou silnou virózu, tak nemůže, jinak by určitě přišel," dodal jeden ze smutečních hostí posledního rozloučení!

A samozřejmě rodina. Ta nechala zesnulou maminku zpopelnit bez obřadu s tím, že zádušní mši nechala odsloužit právě za účasti nejbližších lidí. Není to nic výjimečného, dělá se to tak.

"Maminka byla až do posledka ve skvělé psychické kondici. Její odchod byl náhlý. I když fyzicky na tom nebyla tak dobře, pochopitelně, jinak byla v pohodě. A není pravda, že smrt byla pro ní i pro nás vysvobozením. My jsme se o ni starali rádi a dobře," řekl syn Hanušové Jaroslav.

Také Oldřich Kaiser či Jiří Lábus se zastavili nad "jedovatými" poznámkami Jaroslavy Obermaierové na adresu kolegyně. Ta si ovšem stojí za svým.

"Klidně to zopakuji i u soudu. Nemám se za co stydět. Za prvé jsem to neřekla s cílem ji ublížit, za druhé všichni věděli, že měla ty problémy, a že alkohol udělal svoje. Víc k tomu nemám co říct," obhajuje se Obermaierová.

„Jaroslava byla skvělá maminka, svým třem dcerám poté, co od ní odešel manžel, dělala maminku, tatínka i nejlepší kamarádku. Byla i úžasná tchyně. Hlavně svým dětem dala vše. Nikdy jsem nepotkal někoho tak sečtělého, dalo se s ní bavit o historii i politice, byla nesmírně vzdělaná. Zůstane v našich srdcích,“ řečnil při mši v kostele dojatý zeť Hanušové Mirek. Podobně hovořily i dcery a také o ní stejné mínění měl syn.

Kde bude urna s popelem uložena, není prý ještě rozhodnuto. Buď si ji může rodina nechat doma, nebo uložit do urnového hrobu či kolumbária. Také může být na jaře například popel rozptýlen na loučce, či někde v přírodě.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod