Legendární major Zeman Vladimír Brabec vzpomíná na staré dobré časy!

 Celebrity 
22. února 2016 07:25 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Vladimír Brabec by dnes jako herec prý začínat rozhodně nechtěl! archiv ČT
Vladimír Brabec přežil dvakrát svou vlastní smrt. Jednou mu život zachránili studenti, když dostal na ulici těžký infarkt, podruhé soudek. To zkolaboval na terase svého bytu. Nyní se zotavil a už se zase zajímá o svou profesi. Jenže herec se pro Novinky.cz rozpovídal o svých začátcích v divadle v Mostě i o tom, jak dobře bylo dříve a jak špatně je dnes.

Legendární představitel majora Zemana, ale i dalších rolí lituje dnešních herců. Dnes by prý on začínat rozhodně nechtěl. Herec na své začátky vzpomíná rád, vyhovovalo mu tehdy, že měl jistotu angažmá.

"Divadlo je základ jenže dnes už to neplatí. Jde o to, uživit se a já tomu rozumím. Dnešní herec musí z něčeho žít, někde bydlet, mít auto... Na to mu divadelní gáže nestačí. Za nás to bylo jiné, neexistovalo vzít si půjčku nebo cestovat po světě," řekl v rozhovoru Brabec, který by si jistě rád nějakou hezkou roli zase zahrál.

Za dob, kdy on začínal u divadla, šlo o to, uživit sebe, případně rodinu, pokud ji už herec měl. "Musel bych uživit rodinu, přistoupit na něco, co vnímám tak negativně. Jen bych se snažil zvolit to nejméně negativní. Hereckou soudnost a stud bych překonat neuměl. Dělat něco podřadného, abych za to dostal pár šupů... Nezávidím svým současným kolegům. Možná ze mě hovoří stáří, ale mám za to, že my jsme měli daleko silnější tvůrčí prožitky," dodal Brabec.

Ten ostatně stejně, jako jeho další vrstevníci vidí problém v tom, že dnes je sice více šancí herců v televizi nebo ve filmu, ale na druhou stranu, na vrcholu jsou jen někteří, kteří se v seriálech a filmech stále točí dokola. A to mají mnohokrát více šancí, než za dob minulých.

Na svou roli majora Zemana, za kterou tehdy dostal honorář ve výši půl milionu korun, což byly asi největší peníze, které do té doby kdo za roli dostal, už moc vzpomínat nechce, protože se ho na to prý ptá každý.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve