Slavný český herec skončil ochrnutý a na vozíku!

 Celebrity 
26. ledna 2016 04:01 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Rodinná kletba českého herce nakonec dostala archiv ČT
Jeden z nejvýraznějších českých herců a divadelní pedagog Boris Rösner by se v těchto dnech dožil 65 let! Herec, který pocházel z bavorské rytířské rodiny von Rösner, na sebe od prvního okamžiku strhával pozornost divadelního, televizního i filmového publika. Jeho typickým rysem byla vysoká jazyková kultura, noblesa a perfekcionalismus.

Ve své knize vzpomínek kdysi herec napsal: „Náš rod má v sobě nějaké prokletí; smrt k nám přichází, kdy ji nečekáš." Věděl, o čem mluví. Rösnerův otec zemřel v devětačtyřiceti letech a matka ve třiapadesáti. Vážné zdravotní potíže provázely i samotného Borise Rösnera. Ve 3 letech oslepl na jedno oko, do kterého mu vletěly střepy z rozbité žárovky. Kvůli zranění trpěl velkými migrénami, na které musel brát silné prášky.

Jako silnému kuřákovi mu lékaři objevili zhoubný nádor na plicích. Se zákeřnou nemocí bojoval řadu měsíců. Bohužel marně. Po chemoterapiích ochrnul, když se mu vážně poškodil obratel, a krátce před svojí smrtí skončil na vozíku. Zemřel stejně jako jeho otec předčasně; v pouhých padesáti pěti letech.

Boris Rösner ztvárnil desítky filmových, divadelních a televizních rolí. Často hrál "záporáky a nezkrotné individualisty" a věnoval se také dabingu. Lidé si ho pamatují z filmů a televizních inscenací Černí baroni, či Chobotnice z druhého patra. V roce 2005 získal Rösner Cenu Thálie a Cenu Alfréda Radoka za roli Harpagona v Molierově Lakomci, kterou ztvárnil na prknech Národního divadla.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod