SKANDÁL! Dluhy, exekuce režiséra a jeho ženy! Přesto cucají ze státního další peníze na filmy!

 Celebrity 
06. ledna 2016 04:01 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Manželé Jakubiskovi se pořád usmívají a dělají jakoby nic, ale mají velké potíže! Profimedia
Rozhazuje miliony a deseti miliony, jeden propadák za druhým, dluhy exekuce a k tomu další dotace na filmy. Tak vypadá situace kontroverzního filmařského páru - producentky Deany Horváthové Jakubiskové a režiséra Juraje Jakubiska. Jak je možné, že jim ještě někdo věří?

Z filmu Bathory dluží dodnes desítky milionů. Dodnes nezaplatili vlásenkářům, kostymérům, technikům a možná i některým hercům. Film za 200 milionů korun, na kterém Jakubiskovi vykrváceli, jejich dům byl v exekuci a podán návrh na insolvenci se neprodal do zahraničí tak, jak si představovali. Přesto se pouští do dalších děl. A to i poté, co odborníci varují, že to budou propadáky. A ještě dostanou od Státního fondu kinematografie štědrou podporu.

"Je to ostuda a ta čarodějnice by měla chodit kanálem. Divím se, že takové osobnosti jako Gott, Kodet, nebo další se s nimi objevují na veřejnosti, fotí se s nimi a hovoří o nich jako o přátelích. Jakubisková je zlo toho všeho a nemocného Juraje táhne ke dnu," tvrdí jedna z hereček, které dodnes prý dluží slušné peníze za Bathory.

Jak se ukázalo, manželé Jakubiskovi mají dokonce nyní dvě exekuce za téměř 2,3 miliony korun. K tomu je potřeba přičíst soudní a právní poplatky a další platby v řádu stovek tisíc korun. Otázkou je, zda nemohou získanou šestimilonovou dotaci na chystaný film Sedminohý Lukáš použít na uhrazení dluhů. Pokud by to ale opravdu udělali, dopustili by se zpronevěry a podvodu a hrozilo by jim vězení.

Už v minulosti získala Deana s Jurajem Jakubiskovými několikamilionováý grant na film Slovanská Epopej, a přestože měl mít film premiéru loni, ještě se ani nezačal natáčet. Zajímá to vůbec někoho? Místo toho, aby peníze dostali úspěšní režiséři, kteří točí dobré filmy, jenž ještě vydělají, dostanou částky lidé, kteří smrdí korunou!
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47