Zemřela nejtěžší česká herečka... Tady bydlela naposledy!

 Celebrity 
04. ledna 2016 04:01 / redakce
  0
📷
6 fotografií v galerii
Tady naposledy Helena Růžičková žila. Dnes zde bydlí úplně jiní lidé! Profimedia, archiv
Dnes je to přesně 12 let, kdy do hereckého nebe odešla kdysi nejtěžší česká herečka Helena Růžičková. Zabila ji zákeřná rakovina, respektive službu vypověděly životně důležité orgány, které nevydržely léčbu. Zjistili jsme pro Vás, kde svého času přes 220 kilogramů vážící umělkyně naposledy žila.

Helena Růžičková odešla ve věku 68 let. Ztratila totiž smysl života. Kromě rakoviny, s níž žila tři roky, ji trápil fakt, že pouhé čtyři měsíce před jejím odchodem zemřel její manžel, bývalé režisér s kterým byla 48 let Jiří Růžička starší. Zemřel na osmý infarkt. A pět let pět ní zemřel i její jediný syn Jiří Růžička mladší. Zabily ho komplikace způsobené jeho monstrózní váhou.

Růžičková, která byla nejenom skvělá herečka, kuchařka, ale také vědma, řadě přátel i cizích lidí vykládala budoucnost. Ač věděla, že se blíží její konec, myslela si, že přežije. Podstoupila neuvěřitelných 27 chemoterapií a snad, kdyby jí nezemřel manžel, i by rakovinu nakonec zcela porazila. Zemřela v plzeňské nemocnici.

Dva roky před smrtí se natrvalo odstěhovala na milovanou chalupu do Slatiny u Horažďovic na Klatovsku. Opustila tak malý, přízemní byt 2+1 v pražské Volyňské ulici, kde bydlela přes deset let. Ve stejném domě dodnes žije její kolegyně ze šoubyznysu a kamarádka, zpěvačka Martha Elefteriadu. Dnes ve zrekonstruovaném bytě po Růžičkových žije nová rodina s dětmi.

"Chtěli jsme z Prahy pryč, protože už nás tam nic nedrží a pokud mě někdo bude chtít, tak si za mnou dojede, nebo mne pozvou. Praha je už na nás moc rušná a na venkově jsme šťastní," prohlašovala Růžičková při stěhování.

Chalupy jako svého trvalého útočiště si však moc neužila. Po její smrti získaly dům, ojeté auto, pár korun na účtu a tantiémy její dvě vnučky, které měl syn Jiří v druhém manželství. Dnes tam vnučky jezdí, stejně jako jejich matka Helena Růžičková mladší, která se s herečkou za života nemusely a roky spolu nemluvily.

Sice tvrdila, že nechce, aby příbuzní něco zdědili, když ani o ní, ani o manželka a kdysi nemocného syna nejevili zájem, nicméně závěť Růžičková nenapsala. Majetek tedy připadl Lucii a Kamile, které jsou dnes už dospělé a to, že jsou vnučkami slavné a skvělé herečky, je jim asi tak nějak jedno.

Chalupu skvěle udržují a tráví na ní víkendy a volný čas. Helena Růžičková se stala čestnou občankou malebné Slatiny, do které za ní na chalupu jezdili herci, zpěváci, politikové. S jejím odchodem tento ruch ustal a dnes by jen těžko někdo řekl, že tu více jak dvacet let trávila čas jedna z největších komiček.

Po smrti byl její popel i jejího manžela, stejně jako kdysi jejich syna rozptýlen na loučce na Vinohradském hřbitově.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47