Nejsmutnější Vánoce! Tragická smrt geniálního českého herce

 Celebrity 
27. prosince 2015 11:55 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Vánoce v roce 1969 byly pro blízké Jiřího Šlitra velmi smutné YouTube.com
Velmi smutné vánoční svátky prožili blízcí geniálního českého hudebníka a herce Jiřího Šlitra. Jeden z nejvýznamnějších českých skladatelů populární hudby byl 26. prosince 1969, na 2. svátek vánoční, nalezen mrtev ve svém ateliéru. Oficiální zpráva zněla: "Otrava svítiplynem". Spolu se Šlitrem zemřela v bytě i jeho milenka, osmnáctiletá studentka Jitka Maxová.

Jiří Šlitr patřil k nejvýraznějším postavám šedesátých let. Po studiu práv se, vedle výtvarné činnosti, věnoval i komponování a vystupoval v kabaretech jako pianista. V roce 1959 založil společně s Jiřím Suchým divadlo Semafor, pro které skládal písně, které lidé milují dodnes. Autorsky a herecky se podílel na filmech Bylo nás deset, Kdyby tisíc klarinetů či Zločin v šantánu. Dvojice Suchý-Šlitr v divadle Semafor nově definovala českou populární písničku.

Bohužel kariéra této výjimečně plodné dvojice se Šlitrovým úmrtím předčasně uzavřela. Někteří se přikláněli k domněnce, že Jiří Šlitr spáchal sebevraždu. Podle některých nesla přímou vinu na smrti jeho milenka Jitka, která na poněkud svobodomyslného hudebníka chorobně žárlila.

Zda byla Šlitrova smrt, náhoda, sebevražda či dokonce vražda se zřejmě nikdy nezjistí a smrt geniálního umělce zůstane už asi navždy zahalena tajemstvím.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod