Takhle zřídili českého herce, aby dostal podobu z filmového trháku!

 Celebrity 
16. listopadu 2015 04:02 / redakce
  0
📷
4 fotografie v galerii
Kdo se skrývá za touhle děsivou maskou ze slavného filmu? Petr Kurečka, Marek Škarpa
Anna Polívková, Kamila Polívková, Bolek Polívka. Ti všichni už v charitativním kalendáři Proměny podstoupili přeměny v nejrůznější postavy, Anna a Bolek dokonce už dvakrát. V masce znázorňující roli Jima Carreyho ve filmu Maska se tentokrát skryl mladý, nadějný herec Vladimír Polívka.

Skoro dvě hodiny trvalo, než se z mladého, pohledného muže stala zelenožlutá příšera, nerozeznatelná od Carreyho „Na Vladimíra jsme si museli pár let počkat. Určitě jsme ani my a ani on nechtěli, aby byl v kalendáři jenom jako syn Chantal a Bolka. Teď už má vlastní, velmi pestrou a úspěšnou hereckou kariéru, takže nastal čas mu ji trochu zkazit,“ smějí se autoři nového kalendáře Proměny 2016.

Fotograf Petr Kurečka a režisér Marek Škarpa o tvorbě kalendáře prozradili: „Vladimír má talent na dokonalé převtělení a to je pro filmové Proměny důležité. Takže když přišel nápad na ztvárnění nejslavnější role Jima Carreyho z filmu Maska, věděli jsme, že Vladimír je pro tuhle postavu jako stvořený.“

Na Masce ze stejnojmenného filmu je nejtěžší slavná zelená maska. Jak si s tím autoři poradili? „Věděli jsme, že určitě nebude stačit zelené líčení. Zakládáme si na tom, že vše, co je na fotografiích vidět je práce kostymérů a maskérů a ne výsledkem práce v počítači.“

Každá maska pro všechny osobnosti se musela vyrábět extra. „Pro všech sedm kalendářů jsme všechno doopravdy vyráběli, šili a stavěli. Žádné montáže, žádné velké retuše. I proto nás to stále baví. Dokazujeme okolí i sami sobě, že to prostě jde, i v našich podmínkách,“ podotkli autoři projektu.

Vladimír Polívka, který před pár týdny dotočil s režisérem Zdeňkem Troškou novou komedii Strašidla, se v téhle šílené roli opravdu našel. „Moc mě to bavilo, i když líčení bylo náročné a složité. Ale užíval jsem si to a rád přispěji dobré věci,“ dodal Polívka junior.

Kalendář Proměny 2016 vzniká pro Nadaci Archa Chantal. Vedle Vladimíra Polívky v nečekaných proměnách uvidíte Jana Budaře, Karla Gotta, Karla Heřmánka, Báru Hrzánovou, Milana Kňažka, Lenku Krobotovou, Lilian Malkinu, zakladatelku nadace Chantal Poullain, Davida Prachaře, Jitku Schneiderovou či Romana Šebrleho. Kalendář bude slavnostně pokřtěn 18. listopadu. Už v tuto chvíli je možné objednat kalendář v předprodeji na internetových stránkách www.kalendarpromeny.cz.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Trápí vás ztráta pružnosti kůže, dehydratace či akné? Udržet si hezkou pleť vám pomůže inovativní...

Dům a zahrada

Proč nejsou kočky tak věrné jako psi? Psi potřebují lásku, kočky jistoty