Všichni se jí posmívali, že je ošklivá! Vyrostla z ní sexbomba, které nakonec muži z celého světa klečí u nohou

 Celebrity 
24. září 2015 16:32 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
V loňském roce zářila Lorenová na festivalu v Cannes Shutterstock
Přestože se narodila do nuzných poměrů, podmanila si celý svět! Je to neuvěřitelné, ale Sophia Lorenová dnes slaví dnes 81. narozeniny.

Během svého života se stala jednou z nejuznávanějších a nejrespektovanějších hereček světa. Sama Lorenová se nikdy netajila tím, že jako malá si připadala příliš ošklivá. Jenže, z ošklivého káčátka se vyklubala nádherná labuť a posměváčkové ostrouhali. V roce 1949 byla Sophia zvolena v neapolské soutěži krásy jednou z dvanácti nejkrásnějších "princezen moře". Poté se zúčastnila se i Miss Itálie, kde získala titul Miss elegance.

A právě tady potkala svého osudového muže, ženatého producenta Carla Pontiho. O čtyřiadvacet let starší Ponti byl mladinkou Sophií okouzlen a pozval ji na kamerové zkoušky. Zaplatil jí herecké kurzy a přejmenoval ji na Sophii Loren. Netrvalo dlouho a producent se do smyslné herečky plné života bláznivě zamiloval. Jenže v prudérní Itálii byl takový poměr téměř neřešitelný problém.

Milenci odjeli do Mexika, kde se v září 1957 vzali. Po návratu do Itálie vyvolal sňatek ohromné pobouření a úřady ho neuznaly. Pontimu dokonce hrozilo vězení za mnohoženství. Nějaký čas pár pobýval ve Spojených státech a pak ve Francii, kde získali občanství. Konečně mohlo dojít k rozvodu a 9. dubna 1966 s Lorenová a Ponti vzali podruhé.

Prožili spolu krásné manželství a Lorenová byla manželovi oporou až do jeho smrti v roce 2007, kdy producent ve svých čtyřiadevadesátiletech zemřel.

Herečka je držitelkou dvou Oskarů. V roce 1960 získala prestižní sošku za svou roli v De Sicově filmu Horalka. V roce 1991 obdržela Oscara za celoživotní herecké dílo.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Jak vybrat oblečení na prvním rande? Díky červené barvě z vás muž nespustí oči

Tech

Vlastnit či nevlastnit? Auto na „operák“ je dostupnější než kdykoli předtím