Legendární představitel Krakonoše Peterka: Rakovina udeřila!

 Celebrity 
22. září 2015 00:04 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
František Peterka bojuje s velmi vážným onemocněním! archiv
Neštěstí nechodí po horách, ale po lidech, to říká už stovky let staré přísloví. Legendární představitel Krakonoše a dalších rolí František Peterka se s neduhy pere půl života. Teď mu lékaři objevili rakovinový nádor. Ten zasáhl část jazyka. Už 93letého herce čeká tak náročná léčba.

"Mám to v dutině ústní, na pravé straně u kořene jazyka. Jen když jím, tak tam trochu cítím jako tupé údery," prozradil Peterka, který si zahrál i v řadě komedií, například s Ivou Janžurovou po svém boku.

Vzhledem k jeho věku a slabému srdci nechtějí lékaři zhoubný nádor operovat, proto přistoupí k ozařování. Na léčbu nastupuje František Peterka, který prodělal zlomeniny, úrazy, ale i srdeční kolapsy, příští týden.

Legendární herec, žijící v Liberci, kterého si zamilovala i Lucie Bílá je sice statečný, ale přesto obavy má. Věří však, že se lékařům podaří nad nádorem vyhrát. Jediná hrozba je, aby z důvodu ozařování nepřišel o chuťové buňky, či o část jazyka, tak jako například režisér Karel Smyczek, který také roky bojoval s rakovinou jazyka. U Peterky však není nádor tak rozsáhlý, takže má naději na kompletní uzdravení. Nezbývá, než bodrému umělci držet palce, aby byl brzo v pořádku!
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Trápí vás ztráta pružnosti kůže, dehydratace či akné? Udržet si hezkou pleť vám pomůže inovativní...

Dům a zahrada

Proč nejsou kočky tak věrné jako psi? Psi potřebují lásku, kočky jistoty