ŠOK! Kovarčík měl chystat vraždu miliardáře Janečka?

 Celebrity 
22. srpna 2015 00:05 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Peter Kovarčík se měl chtít zbavit miliardáře Karla Janečka. Připraveno na to údajně měl 10 milionů korun! Profimedia
Podporoval řadu kulturních projektů, několik zpěváků, zpěvaček, přátelili se s ním celebrity. Bývalý partner Kateřiny Brožové a následně dalších, zesnulý Peter Kovarčík měl prý chtít zlikvidovat miliardáře Karla Janečka. Jak uvádí deník Právo, Kovarčík na to měl chtít věnovat 10 milionů korun.

To už je částka, za kterou kdejaký nájemný specialista z podsvětí rád udělá špinavou práci. A hlavně za to, že právě Janečkův Nadační fond proti korupci navedl švýcarské úřady k podezřelým stamiliónům 600 milionům korun a jejich možné souvislosti s amnestií vyhlášenou exprezidentem Václavem Klausem.

Sám Karel Janeček k tomu podle deníku v uplynulých dnech vypovídal na české protikorupční policii. Ta se celou věcí zabývá na základě upozornění od švýcarských kolegů a mimo jiné prověřuje, jestli zhruba 600 miliónů korun na švýcarském účtu, ke kterému měl mít Kovarčík dispoziční právo, nepocházelo z úplatků za amnestii.

"Je pravda, že jsem k tomu byl vypovídat na policii a ty informace o plánech na mou likvidaci mám,“ řekl Právu Karel Janeček a dodal, že by poznatky policistů bral na lehkou váhu. „Byla to určitě vážná věc, nešlo jen o tlachání. Ostatně pan Kovarčík na to podle mých informací chtěl dát 10 miliónů korun, což je poměrně vysoká částka,“ podotkl miliardář.

Proč údajná snaha o jeho likvidaci nakonec v nic nevyústila, není zatím jasné. Je možné, že lidíé z podsvětí Kovarčíkovi nemuseli věřit, že by za odvedenou práci slíbenou částku nakonec skutečně vyplatil.

I přesto ale vyšetřovatelé operují s verzí, že kromě dnes již mrtvého Kovarčíka se na plánu podíleli i další lidé. Podle zdroje Práva se v této souvislosti detektivové zajímají především o možnou roli jednoho z jeho někdejších blízkých spolupracovníků. Kdo jím je, není nyní jasné.

Kovarčík zemřel letos koncem března. Prý poté, co po perforaci žaludečního vředu vykrvácel a před tím upadl hlavou na umyvadlo v koupelně svého pražského bytu. Cizí zavinění policie nezjistila. Zvláštní jen je, že zemřel jen pár dní před tím, než měl jít vypovídat na kriminálku.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum