Mrtvice zasáhla známého herce! Ten chce ale z nemocnice domů!

 Celebrity 
11. července 2015 00:25 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Rudolf Jelínek je momentálně po mrtvici na JIP, ale chce co nejdříve na divadelní prkna! Profimedia
Neohrožený major Hradec z Třicet případů majora Zemana, tedy herec Rudolf Jelínek (80) leží už pár dní po mozkové příhodě na Jednotce intenzivní péče v jedné z pražských nemocnic. Záchvat mrtvice si na štěstí nevybral tu horší daň a umělec snad není ochrnutý. Teď chce co nejdříve hrát.

Za mrtvici mohou vedra z minulých dní a přesto, že Jelínek, který před časem hrál i v seriálu Ordinace v růžové zahradě nikdy nemarodil, prostě to přišlo. Začal špatně mluvit, motala se mu hlava, bylo mu zle a ztratil vědomí. Proto ho o třicet let mladší manželka a bývalá žokejka Martina nechala ihned převézt do nemocnice a udělala dobře. Zachránila mu život.

Rudolfa Jelínka napojili lékaři hned na přístroje. Následně provedli všechna nutná vyšetření, včetně CT mozku, které odhalí poškození či nepoškození tohoto životně důležitého orgánu. Zdá se však, že měl herec štěstí.

„Už je při vědomí, snad to dobře dopadne. On chce hrát. V srpnu má na Hradě vystupovat v rámci Shakespearovských slavností,“ prozradila jeho manželka.

Jestli bude do té doby fit a lékaři mu zápřah dovolí, není jasné. Otázkou taky je, zda bude schopen po záchvatu mrtvice vůbec hrát a udržet pozornost. V současné době se prý usmívá a s manželkou se baví hlavně o příjemných věcech. Bojuje a nechce si připustit, že by se rychle neuzdravil.

Z umělců není jediný, koho mrtvice postihla. Například Václava Neckáře před mnoha lety. Ten se ovšem musel učit znovu mluvit a číst. Nebo herečku Mílu Myslíkovou. Tu pak bohužel druhá následná mozková příhoda zabila.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47